Σε μία καυστική ανάρτηση στα facebook προχώρησε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, σχολιάζοντας την είδηση ότι ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έχει κορωνοϊό.

Στηριζόμενη στη γνωστή δήλωση του ιεράρχη για τους ομοφυλόφιλους, που φώναζε από το βήμα της εκκλησίας «Φτύστε τους», σχολίασε με πικρόχολο στυλ. «Αρρώστησε ο Αμβρόσιος από κορωνοϊό. Μην τον φτύσετε θα κολλήσετε».

Άλλοι πάλι σχολίασαν το γεγονός ότι ο πρώην μητροπολίτης δεν δέχτηκε να νοσηλευτεί και έφυγε από το νοσοκομείο με δική του ευθύνη, παρόλο που οι γιατροί του ανέφεραν να παραμείνει.

Δεν υπάρχει θέμα διασποράς στην ανοικτή κοινότητα; Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην μητροπολίτης είναι σε καραντίνα στο σπίτι του.

Θυμίζουμε ότι ο Αμβρόσιος ήταν ένας από τους αρνητές της πανδημίας και είχε καταφερθεί αρκετές φορές σε δηλώσεις του για την χρήση της μάσκας εντός των ναών. 

Πάντως, το ερωτηματικό είναι αφού το τεστ που έκανε ο ιεράρχης ήταν σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για ποιο λόγο πήγε στο νοσοκομείο αφού δεν ήθελε να παραμείνει;