Ένα χρόνο πριν λανσαριστεί στην αγορά το BMW Group δίνει μία πρώτη γεύση από τη μελλοντική BMW iX, που σήμερα βρίσκεται σε φάση εξέλιξης για μαζική παραγωγή.

Eίναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται σε ένα νέο, αρθρωτό, επεκτεινόμενο toolkit του μέλλοντος και ενσαρκώνει μία νέα φιλοσοφία σχεδίασης, βιωσιμότητας, ευελιξίας και πολυτέλειας.

Η BMW iX αξιοποιεί τις τελευταίες καινοτομίες στους τομείς του εξηλεκτρισμού, της αυτοματοποιημένης οδήγησης και της συνδεσιμότητας, ώστε να προσφέρει μία πιο ανθρωποκεντρική εμπειρία. Για το σκοπό αυτό, είναι σχεδιασμένη από μέσα προς τα έξω και δημιουργήθηκε με γνώμονα την ποιότητα ζωής και την ευεξία οδηγών και επιβατών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η BMW iX θα παράγεται στο εργοστάσιο του Dingolfing από το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Θα αποδίδει μέγιστη ισχύ πάνω από 370 kW/500 ίππους, ικανή να επιταχύνει την BMW iX από 0 στα 100 χλμ/ώρα λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία υψηλής τάσης τελευταίας γενιάς υπολογίζεται να παρέχει αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Μπορεί να φορτιστεί από το 10 μέχρι το 80% της συνολικής της χωρητικότητας σε λιγότερο από 40 λεπτά. Πέραν αυτού, μέσα σε δέκα λεπτά η ενέργεια που διοχετεύεται στη μπαταρία μπορεί να αυξήσει την αυτονομία του αυτοκινήτου πάνω από 120 χιλιόμετρα. Τέλος, χρειάζονται λιγότερο από 11 ώρες για τη φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας υψηλής τάσης στο 100% της χωρητικότητάς της με ισχύ 11 kW από ένα Wallbox.