Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο νέο σόου Πολάκη, ο οποίος επισκέφθηκε ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» χωρίς μάσκα.

Λίγη ώρα αφότου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ανάρτηση στα social media, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι «ο κ. Πολάκης είδε 50 λειτουργικές κλίνες. Δεν πίστεψε τον διοικητή του νοσοκομείου, ούτε τον πρόεδρο της Βουλής, ούτε τους γιατρούς και νοσηλευτές, πίστεψε όμως τα ψέματά του», ανέφερε το γραφείο του υπουργείου Υγείας κ. Κικίλια. Για να καταλήξει, ζητώντας από τον κ. Πολάκη να ζητήσει «συγγνώμη» από το προσωπικό του νοσοκομείου «για την αναστάτωση που προκάλεσε το σόου του» και «από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε νοσοκομείο αναφοράς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Σχολιάζοντας την κίνηση Πολάκη, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ ''Η Σωτηρία'' και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας. Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του.

Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε το σόου του. Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς».