Ένα εκατομμύριο δολάρια αμοιβή για αποδείξεις ότι κλέβουν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές προσφέρει ένας στενός σύμμαχός του.

Ο λόγος για τον υπερσυντηρητικό αντι-κυβερνήτη του Τέξας, Νταν Πάτρικ, που όπως είπε, προσφέρει το ποσό αυτό «για να δώσει κίνητρα, να ενθαρρύνει και να ανταμοίψει» πολίτες, που θα μπορέσουν να αποδείξουν περιστατικά καλπονοθείας, μολονότι ο Τραμπ επικράτησε του Τζο Μπάιντεν στο Τέξας με διαφορά σχεδόν 650.000 ψήφων!

«Υποστηρίζω τις προσπάθειες του Προέδρου Τραμπ να αποδείξει περιστατικά απάτης στις προεδρικές εκλογές και τη δέσμευσή του να διασφαλίσει ότι θα καταμετρηθεί κάθε νόμιμη ψήφος και θα ακυρωθεί κάθε παράνομη ψήφος», ανέφερε ο Πάτρικ σε δήλωσή του. «Οι καθυστερήσεις στην καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων σε άλλες πολιτείες εγείρουν περισσότερα ερωτηματικά για εκλογική απάτη και πιθανά λάθη», συμπλήρωσε. Και για το σκοπό αυτό προσφέρει από τουλάχιστον 25.000 δολάρια σε κάθε άτομο που θα δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε ανατροπές του αποτελέσματος από χρήματα που προέρχονταν από την εκστρατεία εκλογής του. Αποδείξεις μαζικής καλπονοθείας δεν υπάρχουν παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Τραμπ, των δικηγόρων του και των οπαδών του να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα των εκλογών.

Ούτε ο Πάτρικ παρουσίασε πειστήρια, απλώς επικαλέστηκε ένα μεμονωμένο περιστατικό της σύλληψης ενός εργαζόμενου σε οίκου ευγηρίας που προσπάθησε να εγγράψει 67 τροφίμους του γηροκομείου στους εκλογικούς καταλόγους εν αγνοία τους, όπως φαίνεται. Ο αντι-κυβερνήτης του Τέξας – της πρώτης αμερικανικής πολιτείας που ξεπέρασε το ένα εκατ. κρούσματα του κορωνοϊού - Πάτρικ είχε προκαλέσει σάλο τον περασμένο Μάρτιο όταν δήλωσε ότι πολλοί ηλικιωμένοι θα προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να κατεβάσει ρολά η οικονομία της χώρας λόγω της πανδημίας!