Την κατεύθυνση που θα έχει το Πατρινό Καρναβάλι του 2021, έχοντας «συντροφιά» του τον κορωνοϊό, έδωσε η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ήρα Κουρή, στη συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Κουρή είναι δεδομένο ότι οι παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού δεν θα γίνουν και ότι η διοργάνωση θα πρέπει να διαμορφώσει έναν άλλο χαρακτήρα από αυτόν που ξέραμε μέχρι σήμερα, αποφεύγοντας τις μαζικές συγκεντρώσεις.

Το βάρος θα δοθεί, με βάση την εισήγηση της προέδρου, στο διαδίκτυο, στα τηλεοπτικά δρώμενα και στις εκδηλώσεις πολιτισμού, χωρίς συγκεντρώσεις, έχοντας όμως έναν κοινωνικό χαρακτήρα.

Πάνω σε αυτό υπάρχει σκέψη για την ενίσχυση των Πατρινών καλλιτεχνών, αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων αυτών. Στις προτάσεις της κ. Κουρή προβλέπονται και αφιερώματα για το Πατρινό Καρναβάλι σε τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια, έτσι ώστε να μη χάσει αυτή η γιορτή το κύρος της και το βεληνεκές της.

Εξάλλου, το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού φέτος θα στηριχθεί στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία ενός αντίστοιχου παιχνιδιού για παιδιά.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει το Πατρινό Καρναβάλι του 2021 θα γίνουν αιμοδοσίες για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Πάτρας, αλλά και εκστρατείες αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από την κρίση της πανδημίας.

Στην εισήγηση της η κ. Κουρή αναφέρθηκε επίσης στον στολισμό της Πάτρας που φέτος χρειάζεται να είναι ακόμα πιο έντονος για να διώξει τη μαυρίλα της πανδημίας από την ατμόσφαιρα της πόλης και να της δώσει μία χαρούμενη διάθεση.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, θα τοποθετηθούν παλιοί και νέοι καρναβαλικοί μπάστακες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Πάτρας, ενώ στόχος είναι ο στολισμός να επεκταθεί σε όλες της συνοικίες της αχαϊκής πρωτεύουσας.