Γνωρίζεται ότι από 09-11-2020 τέθηκε στην παραγωγική της έκδοση, η ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ, για την ηλεκτρονική καταχώριση αιτήσεων και την πλήρη διεκπεραίωσή τους από τις Λιμενικές Αρχές χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του πολίτη.

Οι κατηγορίες για τις οποίες δύναται να καταχωρούνται αιτήσεις από τους πολίτες και να διεκπεραιώνονται από τις Λιμενικές Αρχές είναι οι ακόλουθες:

Άδεια ναυαγοσώστη

Δραστηριοποίηση δύτη

Δραστηριοποίηση θαλάσσιου ταξί

Δραστηριοποίηση μαθητευομένου δύτη

Εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής

Εκμίσθωση μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων μικρών σκαφών

Ίδρυση και λειτουργία καταδυτικού συνεργείου

Καταδυτικές υπηρεσίες αναψυχής

Σχολή εκπαίδευσης υποψήφιων χειριστών τ/χ σκαφών

Σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης

ενώ σταδιακά θα προστίθενται επιπλέον κατηγορίες/αιτήσεις.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται από εξωτερικούς χρήστες {πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα)} μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://edla.hcg.gr , είτε χωρίς σύνδεση για περιήγηση στην εφαρμογή, είτε με χρήση προσωπικών κωδικών Taxisnet για αυθεντικοποίηση και εν συνεχεία υποβολή αίτησης. Σημειώνεται ότι στο σύνδεσμο https://edla.hcg.gr/help/ παρατίθενται αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με την ορθή χρήση της εφαρμογής από τους εξωτερικούς χρήστες.

Η ανωτέρω εφαρμογή θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχεται στους πολίτες και θα επιτευχθεί μέσω αυτής η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τους.

Για περισσότερες πληροφορίες - διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας/Γραφείο Γενικής Αστυνομίας στα τηλ. 2613- 615433,2613-615475.