«Δεν δίνουμε ψήφο, με πρόσχημα την καραντίνα, να δοθούν ΑΚΟΜΑ 830 χιλιάδες ευρώ από τις τσέπες των Πατρινών ως έκτακτη επιχορήγηση», είπε στη ομιλία του κατά την  συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης και πρώην υπουργός Νίκος Νικολόπουλος.

Στη τοποθέτηση του μεταξύ άλλων τόνισε :

«Οι δημότες της Πάτρας είναι ως γνωστόν από τους περισσότερο «χαρατσωμένους» πολίτες  εξαιτίας των υπερβολικών δημοτικών τελών που έχει υποβάλλει η κόκκινη Δημοτική Αρχή Πελετίδη. 

Οι λαϊκές οικογένειες οι επαγγελματιες οι βιοπαλαιστές οι πολύτεκνοι οι αδυναμοι και ολοι οι Πατρινοί  πληρώνουν τα ακριβότερα τέλη από όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου έχουν δικαιολογημένα την  απαίτηση, να γνωρίζουν που πηγαίνουν τα χρήματα τους.

Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» δεν θα υποκύψει στο ΛΑΙΚΙΣΜΟ και δεν θα δώσει ποτέ ψήφο χαριστική, στην σπάταλη διαχείριση των εκατοντάδων  εκ. ευρώ, που διαχειρίζονται οι αιρετοί σύντροφοι του ΚΚΕ, με τις απευθείας αναθέσεις, με τις περιττές και πολλές αλλες ανήκουστες δαπάνες. 

Δεν έδωσε λοιπόν συγχωροχάρτι, ούτε ψήφισε την έκτακτη επιχορήγηση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

ΑΚΟΜΑ  840 χιλ. ευρώ, σε έναν Οργανισμό που διαχειρίζεται 10 εκ ευρώ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ από το «αίμα» των συνδημοτών για ένα φτωχό αλλα πολύ-προπαγανδισμένο έργο, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι ανάλογο της τεράστιας δαπάνης.

 

Ας σημειωθεί πως η κόκκινη ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ διοίκηση του Κοινωνικού Οργανισμού, διαχειρίζεται περίπου 3.5  εκ ευρώ, από την «καταραμένη» Ευρωπαική Ένωση.

Υλοποιεί τα προγράμματα ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ, πάντα με καθυστέρηση και προ παντός με φτωχά ασήμαντα αποτελέσματα. 

Τα πολυδάπανα Ευρωπαικά προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχιας, την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ, την φιλοξενία των αστέγων, τα συσσίτια, τα δεκατιανά και τα άλλα πολλά συναφή  κοινωνικά προγράμματα από τον τρόπο υλοποίησης δεν απέδωσαν στα 6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ τα βέλτιστα όπως συνέβη σε άλλους Δήμους της πατρίδας μας. 

Μπορεί να καμώνονται οι κομμουνιστές της Δημοτικής Αρχής για τις κοινωνικές δράσεις, αλλά δυστυχώς για αυτούς και για τους Πατρινούς έρχονται τελευταίοι και καταιδρωμένοι στην πανελλήνια κατάταξη. 

Δεν είναι νοικοκύρηδες...Υπάρχουν κωδικοί με προκλητικά έξοδα που υποχρεώνουν την αντιπολίτευση να καταψηφίζει τον ΚΟΝΩΝΙΚΟ προυπολογισμό. 

Δεν είναι «ΟΛΑ ΕΝ ΤΑΞΕΙ» και οι αταξίες ανάγλυφα περιγράφονται και καταγράφονται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 

«Δεν δίνουμε λοιπόν ψήφο, με πρόσχημα την καραντίνα στο να δοθούν ΑΚΟΜΑ 830 χιλιάδες ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση, γιατι φαίνεται πως ο Οργανισμός έγινε βαρέλι δίχως πάτο .

300 εργαζόμενοι στον Κοινωνικό Οργανισμό είναι λίγοι ή πολλοί σε σχέση με το έργο που προσφέρει η Δημοτική Αρχή Πελετίδη τους αδύναμους στα ΑΜΕΑ κλπ ευπαθείς ομάδες ; Τι πρωτοποριακό έκανε η Δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, για να ανακουφίσει το πόνο και να λύσει προβλήματα των ασθενών κοινωνικών ομάδων, εκτός απο το να υλοποιεί με κακό και σπάταλο τρόπο τις πολιτικές «Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων» και των ΑΣΤΙΚΩΝ κυβερνήσεων ;

Αλήθεια με 10 εκ ευρώ το χρόνο και 300 εργαζόμενους ,το κοινωνικό έργο της Σταλινικής Δημοτικής Αρχής, μπορεί να συγκριθεί με το μοναδικό έργο που προσφέρουν εθελοντικοί σύλλογοι στο Άσυλο Ανιάτων, την Κιβωτό της Αγάπης, την Μέριμνα, στο Κωνσταντοπούλειο… ΠΑΝΤΑ τηρουμένων των αναλογιών;

 

Αλήθεια οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, που έχουν διοριστεί στην διοίκηση του Κοινωφελούς Οργανισμού, γιατί δεν είναι άμισθοι, όπως είναι τα προεδρεία των φιλανθρωπικών σωματείων της Πάτρας;

Και όχι μόνο ΑΜΙΣΘΟΙ αλλά βάζουν και το χέρι στην τσέπη…

Αντίθετα με ότι κάνει ο Κ. Πελετίδης, που απέφυγε να πληρώσει ακόμα και την συνδρομή του ως μέλος στο φιλανθρωπικό σωματείο του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου»
Και ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε :

«Τέλος η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ ψηφίζει όχι στην αναπροσαρμογή, γιατί περαν των ανωτέρω έχει να κάνει ΚΑΙ με μικροκομματικές δοσοληψίες. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ενω κρατα ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ και ζητα 800χιλ για να πληρώσει οφειλόμενους μισθούς ,να  αφήνει εκτός 3 απολυμένους συμπολίτες, που μάλιστα ένας εξ αυτών είναι προστάτης ανάπηρης αδελφής παρ’οτι επί 9 χρόνια δούλεψε στον Κοινωνικό Δημοτικό Οργανισμό!

Γιατί…γιατι απλά είναι συγγενής αντιπάλου του Κ. Πελετίδη... ΑΙΣΧΟΣ