To ΚΙΝΑΛ Αχαΐας αναφέρει σε ανακοίνωση:

"Η Θεσσαλονίκη σήμερα βρίσκεται σε υγειονομικό πόλεμο. Οι κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 είναι σχεδόν όλες κατειλημμένες, με τους όμορους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας να έχουν φτάσει εξίσου στα όριά τους. Επιπλέον, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς έχουν φτάσει ήδη τους 660, κάτι που συνεπάγεται ότι ακόμη και σήμερα να σταματήσουν τα κρούσματα, οι υποδομές δεν επαρκούν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ασθενών.

Έναντι της κρισιμότητας των στιγμών, ο κος Κικίλιας παρουσίασε στοιχεία που αφορούν στη δράση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξωραΐζοντας την πραγματική εικόνα και διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά δεδομένα.
Ο κος Κικίλιας παρουσίασε 43 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ το Αύγουστο, 75 τον Οκτώβριο και 233 ΜΕΘ στο σύνολο για Θεσσαλονίκη, ενώ στην πραγματικότητα δεν αφορούν σε νέες ΜΕΘ αλλά μετατροπή των ήδη υπαρχόντων κλινών από non-COVID σε COVID!

Η δε παρουσίαση βελτίωσης των κλινών ΜΕΘ στο πεδίο της αναμονής είναι απολύτως ψευδής, διότι σήμερα έχει σταματήσει κάθε λειτουργία κλινικών και προγραμματισμένων χειρουργείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακόμη, η παρουσίαση των 2 εκατομμυρίων τεστ σε απόλυτο αριθμό μονάχα επίτευγμα δεν συνιστά για τη χώρα. Για να έχουμε πραγματική εικόνα και να συγκρίνουμε με άλλες χώρες, ο δείκτης είναι τα τεστ ανά πληθυσμό και η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε τεστ/εκατομμύριο μεταξύ των 15 δυτικοευρωπαϊκών χωρών.

Και τέλος, ως κερασάκι στην τούρτα, η κυβέρνηση ‘’ανταμείβει’’ τους ήδη εργαζόμενους ιατρούς του ΕΣΥ, με εξωτερικές συμβάσεις προς ιδιώτες ιατρούς, με 2.000 ευρώ αφορολόγητα τον μήνα συν δυνατότητα εφημεριών με αμοιβή. Δηλαδή βάζει ιδιώτες ιατρούς στο υπάρχον σύστημα οι οποίοι θα ανταμείβονται περισσότερο των ιατρών του ΕΣΥ. Πρόκειται περί μίας κατάφωρης αδικίας που συνιστά εμπαιγμό για όλο το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ που κράτησε και κρατά τη χώρα όρθια στις δύσκολες στιγμές. Σε αυτή τη μάχη τους χρειαζόμαστε όλους, όχι όμως τον έναν εις βάρος του άλλου.
Αυτό που απαιτείται, δεν είναι η ωραιοποίηση και η στρέβλωση της πραγματικότητας αλλά ένα νέο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει με υγειονομική κατάρρευση το αμέσως επόμενο διάστημα. Ας τελειώνουμε με τους διθυράμβους και τις επικοινωνιακές πομφόλυγες και ας εστιάσουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης διότι αύριο μπορεί να είναι αργά."