Σκέψεις για άνοιγμα Γυμνασίων- Λυκείων, μέσα στον Νοέμβριο γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η πρόταση έπεσε χθες στο τραπέζι υπό την πίεση και των προβλημάτων στην τηλεκπαίδευση.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα γίνονται σκέψεις να ανοίξουν πιο νωρίς από την λήξη του Lockdown γυμνάσια και λύκεια, κάνουν στην κυβέρνηση αφού πρώτα βέβαια αξιολογήσουν μαζί με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Σκέψεις για άνοιγμα Γυμνασίων– Λυκείων

Η πρόταση έπεσε χθες στο τραπέζι υπό την πίεση και των προβλημάτων στην τηλεκπαίδευση.

Υπάρχει μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός μαθητών σε όλη τη χώρα ο οποίος δεν έχει καν πρόσβαση σε κατάλληλες υποδομές (υπολογιστές, δίκτυο) ώστε να παρακολουθεί με συνέπεια τα μαθήματα.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και στην πλευρά των εκπαιδευτικών που δεν είναι όλοι καταρτισμένοι ή προετοιμασμένοι να κάνουν μάθημα μέσω υπολογιστή αλλά αυτό δεν τίθεται δημόσια από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να μην ανοιχθεί νέο μέτωπο.

Η δε αποχή τους από τις εσωτερικές εκλογές σε ποσοστό 92% δεν ερμηνεύεται μόνο ως αποδοκιμασία των επιλογών της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αλλά και ως έλλειψη εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες.

Η δυνατότητα να κινούνται οι μαθητές με βεβαίωση κυκλοφορίας οπως συμβαίνει και με τα παιδιά του δημοτικού αφήνει ανοικτό το παράθυρο επανέναρξης των μαθημάτων εφόσον οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στο απολύτως απαραίτητο. Σπίτι, σχολείο. Σχολείο σπίτι.

Η εκπαιδευτική κοινότητα (Εκαιδευτικοί και μαθητές) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έδειξε ότι χρησιμοποιεί τη μάσκα με συνέπεια τους δύο μήνες πριν από το Lockdown.

Υπάρχει δε και το εξής ζήτημα. Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων κλείνονται μέχρι το μεσημέρι στο σπίτι για την τηλεκπαίδευση και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το SMS 6, όπως έχει παρατηρηθεί και από τα στοιχεία, είναι πολλές ώρες εκτός σπιτιού για διάφορες δραστηριότητες (ποδήλατο, τρέξιμο, αναταλλαγές επισκέψεων σε σπίτια). Συναντιούνται δηλαδή στην ουσία και πάλι με τους συμμαθητές τους, επιστρέφοντας το βράδυ σπίτι που μπορεί δυνητικά να τους περιμένει κάποιο μέλος της οικογένειας που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα.

Αυτοί λοιπόν που προτείνουν την επανέναρξη των μαθημάτων αξιολογούν ότι είναι προτιμότερο οργανωμένα οι έφηβοι να απεγκλωβίζονται για τις ώρες των σχολικών μαθημάτων παρά να βρίσκονται τα πρωινά στο σπίτι με μία προβληματική τηλεκπαίδευση και τα απογεύματα να κινούνται κανονικά σχεδόν παντού.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα μία πιθανή ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων για γυμνάσια και λύκεια είναι η 23η Νοεμβρίου.