Οριστικό είναι το πλάνο για τη νέα σεζόν του NBA.

Το φετινό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου, παρά τις προθέσεις των παικτών να αρχίσει ένα μήνα αργότερα. Συμφώνησαν τελικά με την Λίγκα να πάνε σε ένα πλάνο 72, αντί 82 παιχνιδιών, με έναρξη στις 22 Δεκεμβρίου και με την ελπίδα να μην χρειαστεί να το διακόψουν ξανά εξαιτίας του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, όπως και οι λεπτομέρειες της διεξαγωγής του καθώς θα πρέπει να τηρηθούν κάποια μέτρα λόγω της πανδημίας. Η free agency ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου και από τις 22 θα επιτρέπεται να υπογράφουν συμβόλαια οι παίκτες (το πρώτο διήμερο επιτρέπονται μόνο διαπραγματεύσεις). Επίσης, το φετινό ντραφτ θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά το σάλαρι καπ, από τα 109.1 εκατομμύρια δολάρια που ήταν την περσινή σεζόν, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, καθώς το πρόγραμμα φέτος θα είναι ελαφρά μειωμένο, ενώ της επόμενης σεζόν θα φτάσει από 112 έως 120 εκατομμύρια δολάρια.

Το γεγονός ότι η σεζόν θα ξεκινήσει μέσα σε δύο μήνες από τους περσινούς τελικούς, σημαίνει πως οι Λος Αντζελες Λέικερς και οι Μαϊάμι Χιτ, θα έχουν ξεκουραστεί λιγότερο από δύο μήνες, την ώρα που άλλες ομάδες, αυτές που δεν προκρίθηκαν στα πλέι οφ, θα έχουν ξεκουραστεί 9 μήνες, μεταξύ αυτών και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς που αναμένεται να επιστρέψουν φέτος με τα δύο τους τα αστέρια: τους Κάρι και Τόμπσον.