Μπήκαμε σε καραντίνα και τα ποδήλατα εμφανίστηκαν στους δρόμους της Πάτρας, με τους Πατρινούς να πατούν το μαγικό αριθμό του 6 στο 13033, ζητώντας να βγουν για λίγο από τα σπίτια τους και να ξεσκάσουν από την ρουτίνα του εγκλεισμού.

Η αναψυχή δεν είναι μόνο δικαίωμα αυτού του κόσμου που καλείται μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, να κλειστεί ξανά στα σπίτια του, θυσιάζοντας άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη δουλειά του, αλλά αποτελεί και βαθιά ανάγκη του, για να μην οδηγηθεί σε κατάθλιψη.

Βλέπετε ο κόσμος είναι πλέον με τα μυαλά στα... κάγκελα και το να βγει για λίγο έξω από το σπίτι, αποφεύγοντας τους συνωστισμούς, πρέπει να συμπεριληφθεί και αυτό στις απαραίτητες μετακινήσεις.

Έτσι, οι Πατρινοί πήραν ξανά τα ποδήλατα τους, άλλοι οικογενειακώς, άλλοι με τις παρέες τους και βγήκαν στους δρόμους της πόλης, στα πάρκα και στις πλατείες για να κάνουν τη γυμναστική και την αναψυχή τους.

Το όλο θέμα βέβαια θέλει προσοχή. Στους δρόμους, πέρα από τα ποδήλατα, κυκλοφορούν και αυτοκίνητα, με ορισμένους οδηγούς, είτε λόγω της ψυχολογικής καταπίεσης, είτε γιατί νομίζουν ότι οι δρόμοι είναι άδειοι, να πατούν το γκάζι και να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Χρειάζεται έτσι η ανάλογη προσοχή και από τους οδηγούς και από τους ποδηλάτες. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που αντί για το ποδήλατο, προτιμούν το τρέξιμο και το τζόγκινγκ, κάνοντας χιλιόμετρα γύρω από τους δρόμους της Πάτρας ή πηγαίνοντας στη Πλαζ και στο Νότιο Πάρκο. Όλα αυτά είναι ωραία και όμορφα.

Στο κάτω – κάτω της γραφής έτσι βγαίνει μόνο η καραντίνα.