Υπεγράφη στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, το συμφωνητικό μίσθωσης του νεοκλασικού κτιρίου, που βρίσκεται στη διασταύρωσή των οδών Αράτου και Ρήγα Φεραίου, στο οποίο θα μεταστεγαστεί το Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Το συμφωνητικό υπεγράφη από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον πρόεδρο του «Αλληλασφαλιστικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Λεωφορείων - ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Μανωλόπουλο, παρουσία στελεχών του Οργανισμού και μελών της διοίκησης του ΚΤΕΛ.

Με αφορμή τη υπογραφή της μίσθωσης του ακινήτου, η πρόεδρος του οργανισμού τόνισε, ότι κλείνουν ακριβώς τρία χρόνια από τη μεγάλη ζημιά που σημειώθηκε στο νεοκλασικό της οδού Μαιζώνος 42 που οδήγησε στο κλείσιμο όλου του κτιρίου, ως αποτέλεσμα της ανύπαρκτης συντήρησης των κτιριακών υποδομών που παραλάβαμε, με αποτέλεσμα την προσωρινή μετεγκατάσταση στο κτίριο της Δημοτικής Μουσικής στην οδό Αγίου Διονυσίου και στο 7ο Δημοτικό σχολείο στο Βλατερό, την διευθύντρια και το προσωπικό του οποίου ευχαρίστησε.

Η κ. Γεροπαναγιώτη σημείωσε, πως η μεταστέγαση του Δημοτικού Ωδείου στο νέο κτίριο,  θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής - ανακαίνισης στο κτίριο του Ωδείου στην οδό Αράτου και Μαιζώνος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο νεοκλασικό, μέσα από την επιλογή του οποίου εκτός των άλλων, αντανακλάται και η αναγνώριση του σημαντικού εκπαιδευτικού έργου που παράγει το Δημοτικό Ωδείο, ως ένα από τα πιο αξιόπιστα μουσικά ιδρύματα της χώρας μας.

Τέλος η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού  έκανε σαφές για μία ακόμα φορά, πως η Δημοτική Αρχή θεωρεί, ότι το σύνολο της καλλιτεχνικής παιδείας πρέπει να καλύπτεται με αντίστοιχες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και να δίνεται αδάπανα (χωρίς οικονομική επιβάρυνση).