Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος στην Αγία Βαρβάρα με θύμα μια 50χρονη γυναίκα η οποία δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι της. Δράστες του φονικού η 15χρονη κόρη της, ο 17χρονος Ρουμάνος σύντροφός της και ένας ακόμη ανήλικος.

Η άτυχη γυναίκα είχε εντοπιστεί από συγγενικό της πρόσωπο την περασμένη Παρασκευή (06/11) δεμένη χειροπόδαρα και μαχαιρωμένη στο πρόσωπο και το λαιμό. Από εκείνη την ημέρα η 15χρονη κόρη της, αλλά και ο 17χρονος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έμενε στο σπίτι στην Αγία Βαρβάρα, είχαν εξαφανιστεί, με τις αστυνομικές Αρχές να τους τοποθετούν από την πρώτη στιγμή στην κορυφή του κάδρου με τους υπόπτους για το άγριο φονικό. Τελικά οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν την Κυριακή σε τυχαίο έλεγχο της ΕΛΑΣ σε εγκαταλειμμένο ΙΧ στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και αμέσως μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ για κατάθεση.

Η 15χρονη λίγες ώρες αργότερα «έσπασε» και ομολόγησε τη δολοφονία της μητέρας της, όπως και ο 17χρονος σύντροφός της, ενώ στις καταθέσεις τους ανέφεραν και την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου στο σπίτι την ώρα του φονικού. Πρόκειται για έναν 17χρονο Ελληνα οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (09/11) παραδόθηκε στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος Ρουμάνος σύντροφος της 15χρονης ζούσε στο σπίτι της οικογένειας στην Αγία Βαρβάρα το τελευταίο εξάμηνο. Οι καβγάδες και οι εντάσεις ήταν συνεχείς, με τη 15χρονη να κατηγορεί τη μητέρα της για καταπίεση και την 50χρονη να έχει ενστάσεις για τη σχέση της με τον 17χρονο και τον γενικότερο τρόπο ζωής της. Το θύμα πριν από έναν χρόνο είχε χάσει τον σύζυγό της, εργαζόταν περιστασιακά ως καθαρίστρια, ωστόσο η οικονομική κατάσταση της οικογένειας ήταν άσχημη.

Κάποια στιγμή η άτυχη 50χρονη φέρεται να απείλησε τη 15χρονη ότι θα την κλείσει σε αναμορφωτήριο. Αυτή ήταν η αφορμή που έκανε τη 15χρονη και τον 17χρονο να συναποφασίσουν τη δολοφονία της 50χρονης.

Αρχικά η 15χρονη και ο 17χρονος επιχείρησαν να δολοφονήσουν την 50χρονη ρίχνοντάς της υπνωτικά χάπια σε κάποιο ρόφημα. Ο σκοπός τους, που ήταν να τη σκοτώσουν, δεν επετεύχθη τότε και στη συνέχεια έψαξαν για κάποιο δηλητήριο.

Πρόσφατα ο 17χρονος Ρουμάνος βρήκε έναν Έλληνα συνομήλικό του και στις 5:00 το απόγευμα την περασμένη Παρασκευή οι δυο τους έδεσαν την 50χρονη με υφασμάτινες ζώνες στο κρεβάτι. Ο 17χρονος Ρουμάνος φέρεται να της έβαλε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο, ενώ ο 17χρονος Ελληνας φέρεται να τη μαχαίρωσε 20 φορές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 15χρονη ήταν στο διπλανό δωμάτιο και γνώριζε τι συμβαίνει.

Σημειώνεται ότι η αγριότητα του εγκλήματος σοκάρε ακόμα και τους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών καθώς τα χτυπήματα που δέχτηκε η 5οχρονη γυναίκα εντοπίζονται κυρίως στο κεφάλι και τον λαιμό. Κατάφεραν εναντίον της τουλάχιστον 20 μαχαιριές.

Ακολούθως η 15χρονη και ο 17χρονος επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν προς τις Σέρρες, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο 17χρονος Ρουμάνος είναι σεσημασμένος για κλοπές και ο 17χρονος Ελληνας για παράβαση του νόμου περί όπλων.