Σε ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Μαθητών Πάτρας της ΚΝΕ για την τηλεκπαίδευση αναφέρεται:

"Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει δωρεάν ηλεκτρονικό εξοπλισμό και ίντερνετ για όλους τους μαθητές!

Σταματήστε την κοροϊδία!!!

Όταν οι μαθητές ζητούσαμε ασφαλή σχολεία, προσλήψεις καθηγητών και μικρότερα τμήματα, η κυβέρνηση και πολλοί διευθυντές μας κατηγορούσαν ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την Παιδεία! Αντί να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας, μας έφερναν αστυνομίες, έβαζαν απουσίες!

Ας δούμε λοιπόν σήμερα, μέσα στην καραντίνα, ποιος ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση μας!

Μας λένε ότι θα μας βάζουν απουσίες στην τηλεκπαίδευση, αλλά πώς ακριβώς θα παρακολουθούμε άμα δεν έχουμε καν πρόσβαση;;;

Το ξέρετε άραγε ότι σχεδόν σε κάθε σχολείο της Πάτρας υπάρχουν πολλοί μαθητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους; Ορισμένα παραδείγματα:

 

  • Σχεδόν σε κάθε Λύκειο και Γυμνάσιο της πόλης υπάρχουν δεκάδες μαθητές που είτε δεν έχουν ίντερνετ στο σπίτι τους, είτε δεν έχουν κατάλληλο εξοπλισμό!
  • Υπάρχουν τουλάχιστον 2 Λύκεια της πόλης που ο αριθμός των μαθητών που δεν έχουν πρόσβαση ξεπερνάει τους 80!
  • Στην πλειοψηφία των Γυμνασίων στη Νότια Πάτρα, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές δεν έχουν εξοπλισμό. Πολλοί μαθητές αναγκαζόμαστε να βλέπουμε μαζί με τα αδέρφια μας το μάθημα από 1 κινητό!
  • Στα ΕΠΑΛ, μας ζητάτε να αγοράσουμε εξοπλισμό για την ειδικότητά μας για να «προπονούμαστε σπίτι». Για ειδικότητες όπως η κομμωτική, αυτός ο εξοπλισμός ξεπερνά τα 200€!!!

 

Και μην νομίζετε ότι οι υπόλοιποι μαθητές είναι καλά! Γιατί αν πιάσουμε το πόσοι μαθητές αναγκάζονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από το κινητό (!) ή το πόσοι μαθητές αναγκάζονται επειδή έχουν αδέρφια να μπαίνουν όλοι από έναν υπολογιστή (!) τότε μιλάμε για την πλειοψηφία των μαθητών της Πάτρας! Για να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες το σύστημα έπεσε. Άλλο ένα ανέκδοτο μετά τις μάσκες διαστάσεων Hulk. 

Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα ώστε ο κάθε μαθητής να μπορεί να έχει εξοπλισμό και ίντερνετ με ευθύνη του κράτους!

Να μην προσμετρηθεί καμία απουσία στους μαθητές που δεν συνδέθηκαν σήμερα, στους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση, μέχρι αυτά να λυθούν. 

Μείωση-προσαρμογή της εξεταστέας ύλης, ειδικά για την Γ’ Λυκείου. 

Άμεσα απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί όπως σας έχουμε αποδείξει..

ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!".