Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου πραγματοποιήθηκαν μοριακά test Covid-19 τόσο στην πόλη των Καλαβρύτων, όσο και στην Κλειτορία, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020. 

Η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Καλαβρύτων στη διεξαγωγή των τεστ, ήταν απόλυτα επιτυχής με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών. Διενεργήθηκαν μοριακά τεστ (όχι rapid test) και αναμένονται τα αποτελέσματα. Παράλληλα, έγινε και διανομή υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας.

Στόχος είναι ο εντοπισμός τυχόν ασυμπτωματικών ασθενών με κορωνοϊό αλλά και η αποτύπωση της διασποράς της νόσου. Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπου Μπονάνου σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Θεόδωρο Νασιώτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος δήλωσε σχετικά: «Πρώτη μέρα καραντίνας και η δράση μας στράφηκε στην όμορφη περιοχή των Καλαβρύτων με τους φιλόξενους πολίτες. Διενεργήσαμε μοριακά τεστ με την κινητή μας μονάδα και την συμβολή της κ. Μαστοράκου, του κ. Γούδα, της κ. Μπακοπούλου. Στην πλατεία Καλαβρύτων έγιναν τουλάχιστον 120 δειγματοληψίες ξεκινώντας από τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο, αλλά και την συμβολή του φίλου γιατρού κ. Νασιώτη, του αντιδημάρχου κ. Καούρη και πολλούς άλλους φίλους και την ξεχωριστή βοήθεια του φίλου κ. Λεχουρίτη. Ακολούθησε στάση στην όμορφη Κλειτορία, όπου η υποδοχή από τους αντιδημάρχους και τους φίλους Δουκλιά , Μηλιτσόπουλο ήταν σημαντική  για τη λήψη δειγμάτων. Αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας σε αυτή την δύσκολη φάση να είμαστε δίπλα στους κατοίκους , να συμβάλουμε στην προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας με ξεκάθαρα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα συνεχίσουμε με επισκέψεις παντού σε Αγρίνιο Πύργο, Μεσολόγγι, Αίγιο». 

Κατά την επίσκεψη διανεμήθηκαν είδη ατομικής προστασίας στο Καλλιμανοπούλειο Ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Καλαβρύτων όπου συναντήθηκε με την Διοικήτρια Ιωάννα Σφυρή, με την οποία συζήτησε τις ανάγκες του νοσοκομείου και τις δυνατότητες διερεύνησης χρηματοδότησης. 

«Είμαστε παντού , είμαστε δίπλα σε κάθε κάτοικο της περιφέρειας μας , κανείς μόνος του στην δύσκολη αυτή φάση. ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ» κατέληξε ο κ. Μπονάνος.