Το 18ο Motor Festival, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 31 Οκτωβρίου 1η Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, μπορεί να μην διεκδικεί τις δάφνες του κορυφαίου στην πολύχρονη ιστορία του φεστιβάλ, αλλά, σίγουρα, φανέρωσε με εκκωφαντικό τρόπο την αγάπη και τον απόλυτο σεβασμό στο χώρο και τον κόσμο της μηχανοκίνησης.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού με αίσθημα ευθύνης και με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα προστασίας έγινε το… ακατόρθωτο. Διότι την ώρα που άλλες ανάλογου βεληνεκούς εκδηλώσεις αναβάλλονταν, το 18ο Motor Festival έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο, αναδεικνύοντας το μεγαλείο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και προσφέροντας, παράλληλα, λίγες στιγμές «απόδρασης» και χαράς τόσο στους συμμετέχοντες επαγγελματίες οδηγούς όσο και στους φίλους του χώρου.

Το 18ο Motor Festival κατάφερε με μεγάλη επιτυχία να αναδείξει στα μέγιστα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αυτήν την δύσκολη, περίεργη, πρωτόγνωρη εποχή και να ολοκληρώσει άλλη μια μεγάλη γιορτή της μηχανοκίνησης.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο δημιουργήθηκε μια διπλή αρένα δράσης, τόσο ασφάλτινη όσο και χωμάτινη, με πολύ θέαμα για τους φίλους του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας.

Στα highlights του διημέρου, 31/10-01/11/2020, αναμφίβολα τοποθετείται η Formula της ομάδας Dimocritus Racing Team (του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης) από την Ξάνθη, το GTR του Γεράσιμου Φιλιππάτου, κατόχου του Πανευρωπαϊκού ρεκόρ σε Dragster, μέσα στο κλουβί της TGS, το ασταμάτητο θέαμα σε Drift με μπροστάρη τον πρωταθλητή του 2020, Γιώργο Λαγό και σε Flat Truck από την ομάδα Zulap, όπως και η συμμετοχή των Σιαδήμα και Μπρατάκου μαζί με άλλους εκθέτες των «2» τροχών που πρόσφεραν μαγικό θέαμα με burnout,  stunt  & drag show.

Όλοι μαζί, οι επαγγελματίες οδηγοί του Motor Festival, κράτησαν αμείωτη την ένταση και τη θετική διάθεση, πετυχαίνοντας, ενωμένοι, να διατηρήσουν το θέαμα σε πολύ υψηλά επίπεδα και να «κερδίσουν» το κοινό.

Ο διοργανωτής του 18ου Motor Festival, Μιχάλης Κοντιζάς, δήλωσε ότι «ήταν μια πολύ δύσκολη διοργάνωση. Τόσο για να διεξαχθεί όσο και για να ολοκληρωθεί. Αποδείξαμε σε όλους πως ενωμένοι μπορούμε να πετυχαίνουμε τα πάντα και διχασμένοι… τίποτα. Ευχαριστώ όλους τους εκθέτες που ήρθαν στη διοργάνωση, όχι γιατί ήρθαν στο Motor Festival αλλά γιατί πήραν ένα μεγάλο ρίσκο κόντρα σε αυτή την εποχή, ώστε να πραγματοποιήσουμε τη μοναδική διοργάνωση στην εποχή του Covid -19. Το Motor Festival έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία και συνέχισε την  προσπάθεια να αναδείξει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως και την καταπολέμηση των τροχαίων ατυχημάτων με το να φέρουμε νέα παιδιά κοντά σε οργανωμένους χώρους, κοντά στις αθλητικές λέσχες, κοντά στη σωστή οδική και οδηγική συμπεριφορά»!