Μια πολυτάραχη περίοδος στις αρχές της δεκαετίας που ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο μήνες, η οποία άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς, έρχεται πάλι στις μνήμες με αφορμή τη δίκη, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, για τους φόνους του Πάνου Τσίρκα και του Νίκου Νταντή.

Η νύχτα της Πάτρας μέχρι το 2013 είχε πολύ άγρια χαρακτηριστικά. Είχε προηγηθεί η εξάρθρωση ενός ευρέος «κυκλώματος», αλλά έμεινε έδαφος δράσης στους ασύλληπτους και είχε χοντρύνει το παιχνίδι για τον έλεγχο της νύχτας.

Τον Μάρτιο του 2011 η Ασφάλεια εξάρθρωσε μια ακόμη εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν είχαν κοπεί όλα τα κεφάλια της… λερναίας ύδρας.

Ακολούθησε δυο χρόνια αργότερα - και συγκεκριμένα στις αρχές Απριλίου - το μακελειό της οδού Σαχτούρη, όπου έπεσε νεκρός ο Βασίλης Σινούρης, ενώ λίγες μέρες αργότερα εξέπνευσε και ο Κώστας Φράγκος που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στο λαιμό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος.

Ο αδερφός του Κώστα Φράγκου, Αλέξης σύνδεσε τη διπλή δολοφονία έξω από το κλαμπ «Μπιζού» με τον Πάνο Τσίρκα και το Σάββατο το πρωί της 20ης Απριλίου του 2013 τον σκότωσε στην οδό Ανθείας στα Ζαρουχλέικα. Θύμα, επίσης, υπήρξε και ο Ηλείος Νίκος Νταντής, που επέβαινε στην BMW του Τσίρκα.

Αυτή, εν ολίγοις, η αιματηρή ιστορία που συντάραξε την Πάτρα και το πανελλήνιο έρχεται τούτες τις μέρες στο προσκήνιο. Έρχεται, με άλλα λόγια, η απόδοση δικαιοσύνης σε δεύτερο βαθμό και συγκεκριμένα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας.

Πρωτόδικα στο Αίγιο ο Αλέξης Φράγκος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 36 χρόνων και 10 μηνών, ενώ ο συνεργός του Ανδρέας Κούγιας σε 36 χρόνια και 8 μήνες. Σύμφωνα όμως με την ποινική δικονομία το ανώτατο όριο κάθειρξης είναι τα 25 χρόνια.

Ήδη οι δράστες, με προστιθέμενα τα μεροκάματα που έκαναν εντός της φυλακής, εξέτισαν την ποινή τους, με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου και έχουν αποφυλακισθεί. 

Με βάση το ισχύον λοκντάουν αναμένεται να δούμε αν θα διεξαχθεί η δίκη ή θα αναβληθεί για άλλη ημερομηνία.