Συστατικά

6 κουτ. της σούπας βούτυρο
3 κουτ. της σούπας σκόρδο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, χαμηλή σε λιπαρά
4 φλιτζάνια μπρόκολο, κομμένο σε κομμάτια
2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνεις το βούτυρο και σοτάρεις το σκορδάκι σου για τρία λεπτά.
Προσθέτεις στην κατσαρόλα τη σκόνη κρεμμυδιού και το αλεύρι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνεις το μείγμα σου για λίγα λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί.
Σταδιακά, περιχύνεις το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας παράλληλα με προσοχή.
Καθαρίζεις το μπρόκολο σου, το κόβεις σε πολύ μικρά κομμάτια και βράζεις για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.
Προσθέτεις την παρμεζάνα σου, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις με μία βαθιά κουτάλα.
Μόλις γίνει λίγο πηχτή, απομακρύνεις από τη φωτιά και μοιράζεις σε μπολάκια.
Απολαμβάνεις όσο είναι ζεστή.

Πηγή: tlife.gr