Συστατικά

3 αβγά
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2/3 του φλιτζανιού πουρές κολοκύθας
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 κουτ. του γλυκού baking powder
1 κουτ. του γλυκού ginger
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
(για τη γέμιση): 1 συσκευασία τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
1/4 του φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
1 κουτ. της σούπας πουρές κολοκύθας
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις απαλά ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αβγά και τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα “συμπαγές” μείγμα. Προσθέτεις τα 2/3 του φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας και ομογενοποιείς το μείγμα σου, ανακατεύοντας.
Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, την κανέλα, το baking powder, το ginger και το αλάτι.
Ενώνεις τα δύο σου μείγματα, ανακατεύεις πολύ καλά και μεταφέρεις το τελικό σου μείγμα στο ταψί. Με μία σπάτουλα, το απλώνεις ομοιόμορφα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά και αφήνεις το ταψί στην κουζίνα, προκειμένου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για 10 λεπτά.
Αρχίζεις να το αφαιρείς προσεκτικά, ξεδιπλώνοντας το κυκλικά μέσα σε μία πολύ καθαρή πετσέτα.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, το λιωμένο βούτυρο, το ένα κουταλάκι πουρέ κολοκύθας και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάς, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου.
Απλώνεις μία ανθεκτική μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας, και ξετυλίγεις πολύ προσεκτικά το μείγμα που έχεις στην πετσέτα.
Απλώνεις ομοιόμορφα τη γέμιση με το τυρί κρέμα και το τυλίγεις ξανά πολύ προσεκτικά. Τυλίγεις με μία μεμβράνη και ένα αλουμινόχαρτο.
Μεταφέρεις στο ψυγείο για 2 ώρες και απολαμβάνεις, όσο είναι δροσερό.

Πηγή: tlife