Σε αυξημένη ζήτηση παραμένει το αντιγριπικό εμβόλιο στην Πάτρα, με τις λίστες των ενδιαφερομένων στα φαρμακεία να αυξάνονται, τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν εξυπηρετηθεί όσοι έχουν γραφτεί σε αυτές εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς η ζήτηση του εμβολίου είναι τόσο αυξημένη που είναι αμφίβολο, αν τα εμβόλια που έχουν έρθει φτάσουν για όλα τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας.

Τα υπόλοιπα άτομα που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να περιμένουν για μετά το τέλος του έτους και αυτό αν είναι τυχεροί. Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν αρκετά καλά το θέμα τα εμβόλια από τις παρτίδες που έχουν φτάσει στην Πάτρα μέχρι ώρας ξεπερνούν τις 50.000.

Ωστόσο, παρά τον μεγάλο αριθμό τους εξαφανίστηκαν από τα ράφια των φαρμακείων σε χρόνο ρεκόρ. Το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον ήταν σε έναν βαθμό αναμενόμενο, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι ο αριθμός των 7 εκατομμυρίων ευρώ που είχε παραγγείλει συνολικά το υπουργείο Υγείας, μπορεί και να μην φτάσει μέχρι το τέλος του φετινού χειμώνα.

Το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον των ασφαλισμένων οφείλεται ασφαλώς στη πανδημία που έχει κάνει άπαντες να δουν με άλλο μάτι το θέμα του εμβολιασμού γενικότερα, αλλά και στα παρόμοια συμπτώματα που έχει η γρίπη με τον κορωνοϊό.

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους των φαρμακοποιών, πολλές από τις συνταγογραφήσεις που δέχονται από τους ιατρούς, έχουν διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μπουν οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι στις ομάδες προτεραιότητας.

Κάτι που με τη ζήτηση του εμβολίου και τον κίνδυνο της εξάντλησης τους μπορεί να αφήσει εκτός κάποιους που να το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να ανήκουν πραγματικά στις ομάδες αυτές.