Η όλη κατάσταση με την πανδημία έχει κουράσει πολύ την Μαρία Μπακοδήμου.

Έχει, λέει, στερήσει και από εκείνη, όπως σε όλους, ένα μεγάλο κομμάτι από την κοινωνικότητα της. «Δεν αγκαλιάζω σχεδόν ούτε τα παιδιά μου. Είναι δύσκολο πολύ αυτό το σκηνικό, όμως είμαι ψύχραιμη και τηρώ τους τρεις βασικούς κανόνες: αποστάσεις, μάσκα και απολυμάνσεις χεριών» εξομολογείται.

Αν και πλησιάζει στο τέλος της, αυτή η χρονιά έχει αποδειχτεί πολύ... σκληρό καρύδι. Πώς είναι η επιστροφή στο «J2US»;

«Νιώθω σαν να ξεκινάω μια χαρούμενη εκδρομή με τους φίλους μου. Το «J2US» είναι μια ευχάριστη επαγγελματική εμπειρία, χάρη στην ποιότητα της παραγωγής, αλλά και την ποιότητα των άλλων συνεργατών».

Θεωρείστε μάλλον αυστηρή κριτής. Το ασπάζεστε;

«Είμαι απλά ειλικρινής. Αν κάτι μου αρέσει, δεν θα διστάσω να το εκθειάσω και να επιβραβεύσω τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Αν, πάλι, θεωρήσω ότι η προσέγγιση έγινε με ευκολία και είναι ένα θέαμα που μπορεί να είναι και δυσάρεστο, για ποιο λόγο να μην το σχολιάσω; Άλλωστε τις περισσότερες φορές επιβεβαιώνομαι, γιατί την ίδια αίσθηση έχει και το κοινό έτσι όπως το εκδηλώνει στα social media».

Θα διατηρήσετε αυτό το στιλ και φέτος ή σκέφτεστε να... μαλακώσετε;

«Για να δούμε... Μπορεί να συμβεί και μια μετάλλαξη. Ποτέ δεν ξέρεις».

Εδώ και λίγες μέρες έκανε πρεμιέρα το «Style me up». Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς σε αυτό το πρότζεκτ;

«Κάθε νέο πρότζεκτ είναι για μένα πρόκληση. Θέλω να το προσεγγίζω σαν να ξεκινάω τώρα τηλεόραση, για να μην πατάω σε μοτίβα που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί λόγω εμπειρίας. Είναι ένα πρότζεκτ που με κάνει να νιώθω πολύ άνετα, καθώς έχει στοιχεία που αγαπάω να δουλεύω, όπως το στιλ και η ανθρώπινη επικοινωνία. Παίρνω μεγάλη χαρά σε κάθε μεταμόρφωση και νιώθω ότι κάτι κάνουμε καλά κάθε φορά που κοιτάζω τα μάτια των ανθρώπων που μεταμορφώνονται (σχεδόν). Είναι πολλές οι φορές που κάποιες κυρίες έχουν δακρύσει από χαρά βλέποντας τη νέα τους εικόνα. Από την πρώτη εκπομπή ένιωσα τεράστια συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Μου ήρθε, π.χ., μήνυμα στο κινητό από μια κυρία στην Αμερική: είναι δότης μυελού των οστών και ενδιαφερόταν να τσεκάρει αν είναι συμβατή με τη γυναίκα που μεταμορφώσαμε στην πρώτη εκπομπή, η οποία χρειάζεται επειγόντως συμβατό δότη. Πώς μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος σε αυτή την καλοσύνη των ξένων;», είπε στο Τηλέραμα