Όλο και λιγότερο σεξ κάνουν οι νέοι ενήλικες σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Washington Post.

Τα δεδομένα για τις σεξουαλικές συνήθειες συνέλεξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναλύονται στη μελέτη το 18% των γυναικών 18 -30 ετών δήλωσε ότι δεν έκανε σεξ τον προηγούμενο χρόνο, ενώ στους άνδρες αντίστοιχης ηλικίας το ποσοστό φτάνει το 28%.

Αν και οι άνδρες αυτής της ηλικίας παρουσιάζονται συχνά ως πιο σεξουαλικά ενεργοί ή τουλάχιστον πιο πρόθυμοι για ερωτική επαφή εντούτοις τα δεδομένα της μελέτης δείχνουν αντίθετα αποτελέσματα, αναφέρει το ygeiamou.gr.

«Οι λόγοι οφείλονται στο ότι οι νέοι δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στα βιντεοπαιχνίδια και στις ερωτικές ταινίες», δήλωσε ο ψυχολόγος Leonard Sax και πρόσθεσε πως «οι νεαροί άνδρες μου λένε ότι τα βιντεοπαιχνίδια και τα βίντεο ερωτικού περιεχομένου, είναι κατά πολύ καλύτερα σήμερα συγκριτικά με 20 χρόνια πριν».

Η μεγαλύτερη ανισότητα εντοπίζεται στη σύγκριση μεταξύ των ηλικιακών ομάδων καθώς μόνο το 7% των τριαντάρηδων δήλωσε ότι δεν έκανε σεξ το 2018, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους 40ρηδες είναι επίσης χαμηλό και φτάνει το 9%.

Περισσότερο σεξ από τους 20ρηδες φαίνεται πως κάνουν ακόμα και όσοι είναι από 50 έως 59 ετών, καθώς μόνο το 13% δήλωσε ότι δεν «στάθηκαν τυχεροί» τη χρονιά που πέρασε.

Όσον αφορά τους ενήλικες άνω των 60 ετών η έρευνα αναφέρει ότι οι μισοί σχεδόν (50%) δεν είχαν ερωτική επαφή εντός του 2018.