Κάτι μεταξύ Καρναβαλιού και Χριστουγέννων θύμιζε από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι το βράδυ η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Πάτρας από πλευράς κίνησης.

Έλειπε βέβαια το γιορτινό της υπόθεσης, καθώς άπαντες, επαγγελματίες και καταναλωτές, έδειχναν να είναι μουδιασμένοι, μη έχοντας συνέλθει ακόμα από την είδηση του καθολικού lockdown και του ότι από την επομένη μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου θα έμπαιναν για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε κατάσταση καραντίνας, κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους.

Στα εμπορικά καταστήματα σχηματίστηκαν ουρές. Μαγαζιά αλυσίδων πολυεθνικών εταιρειών είδαν στα ταμεία τους τζίρους μεγαλύτερους ακόμα από εκείνους που έκαναν τις γιορτές.

«Ουρές» σχηματίστηκαν επίσης έξω από καταστήματα καλλυντικών, ενώ γενικότερα η εμπορική κίνηση της πόλης τονώθηκε μία μέρα πριν από το lockdown, με τον κόσμο να κάνει τις αγορές του, κυρίως για λόγους ψυχολογίας, γνωρίζοντας τι έχει να αντιμετωπίσει μπροστά του.

Χαμός γινόταν από νωρίς και στα σούπερ μάρκετ, αλλά και στα καταστήματα τροφίμων. Σε γενικές γραμμές το λιανικό εμπόριο της Πάτρας είχε να ζήσει τέτοιες στιγμές από την πρεμιέρα των καταστημάτων, μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας.

Βέβαια ο κόσμος δημιουργεί και συνωστισμό. Ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου από τις 8 το βράδυ και μετά «βούλιαξε», η κατάσταση θύμιζε κάποια γιορτινή μέρα, με τα καταστήματα εστίασης να είναι όλα γεμάτα σχεδόν.

Ίδιο περίπου σκηνικό και σε άλλα σημεία της Πάτρας, με τα καταστήματα της εστίασης να έχουν αρκετό κόσμο. Από την Ηφαίστου και την Γεροκωστοπούλου, έως την Τριών Ναυάρχων και τα Ψηλαλώνια.

Ο κόσμος φαίνεται το είχε ανάγκη αυτό το ξέσπασμα πριν από το lockdown. Πλέον το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην. Η πόλη είναι άδεια από το πρωί του Σαββάτου και όλα τα μαγαζιά κλειστά.

Τα κεφάλια μέσα μέχρι τις 30 του μήνα, σε μία κατάσταση απομόνωσης για έναν ιερό σκοπό όμως που έχει να κάνει με τις ζωές όλων μας, με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και ότι ο εγκλεισμός αυτός δεν θα κρατήσει παραπάνω.


Θύμιζε… καρναβάλι η Πάτρα πριν το lockdown | Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων 07/11/2020 | OPEN TV