Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και της Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, θα παραμείνει στο νοσοκομείο, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (9/11), προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για αφαίρεση αιματώματος από το κρανίο.

«Είμαστε σίγουροι ότι ο Ντιέγκο θα μείνει εδώ μέχρι τη Δευτέρα», δήλωσε σχετικά ο Δρ. Λεοπόλντο Λούκε, σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο Olivos, που βρίσκεται στα βόρεια προάστια του Μπουένος Αϊρες.

Ο 60χρονος «Ντιεγκίτο» παρουσίασε «επεισόδια σύγχυσης που συνδέονται με ένα πλαίσιο αποχής που απαιτεί θεραπεία για αρκετές ημέρες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λούκε και πρόσθεσε: «Όταν ένας ασθενής επηρεάζεται από σύνδρομο αποχής, τον αντιμετωπίζουμε, δεν τον αφήνουμε να φύγει. Ο Ντιέγκο δεν συμφώνησε απαραίτητα, αλλά επιμείναμε και τώρα τον βλέπουμε να βελτιώνεται. Θα μείνει στο νοσοκομείο, μέχρι να ολοκληρώσει την διαδικασία ανάρρωσης, η οποία ποικίλλει ανάλογα με τον ασθενή».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986, ισχυρίσθηκε επανειλημμένα ότι δεν έχει κάνει χρήση κοκαϊνης, εδώ και χρόνια, αλλά σύμφωνα με συγγενείς του, αλλά και τον Τύπο, τώρα είναι εθισμένος στο αλκοόλ.