Την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α., όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας (Covid-2019) και τη δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή.

"Όλοι συμφώνησαν ότι βιώνουμε μία νέα βαθύτερη κρίση, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βρίσκονται στο επίκεντρό της και επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο με την απόφαση της πολιτείας για γενικευμένο lockdown, αφού για ακόμα μια φορά πολλές επιχειρήσεις υποχρεώνονται σε αναστολή των εργασιών τους, ενώ το σύνολο των επιχειρήσεων που θα λειτουργούν, θα υποστούν δραματική πτώση του τζίρου.

Για ακόμα μία φορά, η κυβέρνηση επιμένει να μην λαμβάνει μέτρα ουσιαστικής στήριξης όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων διαμορφώνοντας έτσι ένα ζοφερό μέλλον όσο αφορά τη βιωσιμότητά τους, κάτι που συνεπάγεται κλείσιμο ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων, ραγδαία αύξηση της ανεργίας της χώρας διαταράσσοντας τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό.

Ιδιαίτερα πληττόμενοι κλάδοι είναι η εστίαση, οι μεταφορές, το λιανεμπόριο κτλ, σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές που επωφελούνται το κλείσιμο του λιανικού εμπορίου και δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός αφού στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις πωλούνται προϊόντα των επιχειρήσεων που τελούν σε αναστολή.

Τέλος, το Δ.Σ. αποφάσισε να γίνουν κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα εξετασθεί, σε συνεργασία με άλλους εταίρους και με τα τριτοβάθμια όργανα εκπροσώπησης" αναφέρεται στην ανακοίνωση.