Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η μονομαχία στην Τζόρτζια, μια από τις αμφίρροπες πολιτείες που θα κρίνουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ώρες, ο Τζο Μπάιντεν «έκοβε την ψαλίδα» με τον Ντόναλντ Τραμπ στην κρίσιμη αυτή πολιτεία και σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση (στο 99% των ψήφων), πλέον έχει πάρει το προβάδισμα με 917 ψήφους.


 

Υπενθυμίζεται ότι το επιτελείο Τραμπ είχε καταφύγει στο δικαστήριο της Τζόρτζια για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων εκεί (το ίδιο έχει κάνει εξάλλου και στο Μίσιγκαν και την Πενσυλβάνια), αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του.

Αν πράγματι κερδίσει την πολιτεία αυτή, τότε ο Δημοκρατικός υποψήφιος είναι στον δρόμο για μια άνετη νίκη. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Μπάιντεν χρειάζεται να κερδίσει σε δύο από τις εξής πολιτείες: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια ή να κερδίσει στην Πενσυλβάνια.

Αντίθετα, για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, ο Τραμπ πρέπει να κερδίσει και στην Πενσυλβάνια και σε μία από τις τρεις: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια