Έληξε και η παράταση του προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία και οι αιτήσεις που έγιναν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, έφτασαν τις 7.000.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων από όλους σχεδόν τους ΚΑΔ ήταν μεγάλο και είναι σίγουρο ότι πολλές από αυτές δεν θα μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα της ενίσχυσης αυτής.

Σύμφωνα με κύκλους της Περιφέρειας το ποσό που θα πρέπει να ικανοποιήσει το πρόγραμμα, με βάση τις αιτήσεις που έγιναν, ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, όταν το σύνολο του χρηματικού ποσού που μπορεί να παρέχει, φτάνει μόλις τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Για αυτό και στελέχη της Περιφέρειας τονίζουν τις τελευταίες ημέρες ότι θα διεκδικηθεί και νέο πρόγραμμα μέσα στο επόμενο διάστημα για να ενισχύσει όσες επιχειρήσεις έμειναν έξω από αυτό.

Η επιτροπή που θα κρίνει τις αιτήσεις και αναλόγως θα τις εγκρίνει ή όχι, αναμένεται να ολοκληρώσει την εργασία της μετά το νέο έτος.

Όσες επιχειρήσεις πάρουν το πράσινο φως τότε από τον Απρίλη και μετά θα πρέπει να κάνουν μία νέα ηλεκτρονική αίτηση προκειμένου να μπουν τα χρήματα που δικαιούνται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Τα ποσά που δικαιούνται η κάθε επιχείρηση ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ και φτάνουν τα 50.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα που δίνονται με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης και δανείου.

Πάντως, είναι σίγουρο ότι μετά από αυτό το νέο lockdown η αγορά και οι μικρές επιχειρήσεις που κατεβάζουν ρολά θα χρειαστούν και άλλες τέτοιες ενισχύσεις με τη μορφή επιδότησης για να μπορέσουν να σταθούν όρθιες στη κρίση της πανδημίας.