Επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σαλελλαροπούλου προκιεμένου να δει από κοντά τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κα Σακελλαροπούλου συνοδευόταν από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και από τν πρόεδρο της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως Μανόλη Κορρέ.

Ο κ. Κορρές ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του στην μελέτη του έργου αναβάθμισης των υπηρεσιών προσβασιμότητας στην Ακρόπολη, η οποία εγκρίθηκε από Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ενημέρωσε λεπτομερώς την Πρόερδο της Δημοκρατίας για τους νέους διαδρόμους πρόσβασης των AμεΑ, οι οποίοι μέχρι προσφάτως αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες κατά την περιήγησή τους στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την διάστρωση, θέμα που προκάλεσαν αντιδράσεις από ορισμένους τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα, η κα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στην περιοχή όπου βρίσκεται ο νέος ανελκυστήρας πλαγιάς ο οποίος θα μεταφέρει, γρήγορα και με ασφάλεια, τα άτομα με κινητικά προβλήματα και θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νέα αυτά έργα που θα διευκολύνουν μια ομάδα συμπολιτών μας να επισκέπτονται, χωρίς δυσκολίες και προβλήματα, τα μνημεία της Ακρόπολης.