Την απόφαση της κυβέρνησης να μη νομοθετήσει για να άρει τους περιορισμούς που θέτει το ΣτΕ στο Μεγάλο Περίπατο διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.  

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Πάνου Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση σέβεται με τρόπο απόλυτο τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου σημειώνοντας πως οι δήμοι έχουν την αυτοτέλειά τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ακόμα πως το ΣτΕ απέρριψε την ΚΥΑ του Μεγάλου Περιπάτου για λόγους σχετικούς με τη νομικής εξουσιοδότηση και όχι σκοπιμότητας του έργου και ξεκαθάρισε πως οι όποιες ενέργειες από δω και μπρος θα πρέπει να γίνουν από τον ίδιο τον Δήμο Αθηναίων.
«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση για νομοθετική  πρωτοβουλία που θα καλύπτεται η σχετική πλημμέλεια. Είναι απολύτως  σεβαστή η απόφαση ΣτΕ και ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα πρέπει να κρίνει αν θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού  του προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον υπουργό πόντιο πιλάτο καθώς όπως είπε ενώ αρχικά υπέγραψε την ΚΥΑ πλέον επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του.