Με ένα κλικ η Ναύπακτος ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και έγινε γνωστή σε χιλιάδες ανθρώπους της υφηλίου που ενδεχομένως να μην γνώριζαν καν  ότι υπάρχει στον χάρτη.

Πώς έγινε αυτό το… θαύμα; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο πρόσφατο πέρασμα του από την όμορφη πόλη της Δυτικής Ελλάδος, με το ιδιωτικό σκάφος που είχε εκμισθώσει, κατέβηκε και ξεναγήθηκε μαζί με αδέλφια του και την οικογένεια του, στα σοκάκια της Ναυπάκτου.

Μάλιστα, η περιήγηση του, έφτασε, σύμφωνα με τα όσα είδαμε σε βίντεο που ανέβασε στα social media, έως και στο Κάστρο της πόλης, με τον Greek Freak, να δείχνει στην πράξη ότι αγαπάει κάθε τι ελληνικό.

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ έχει χιλιάδες followers στα social media και αρκετές ακόμα εταιρείες που ακολουθούν διαδικτυακά το κάθε του βήμα, κοινοποιώντας το συχνά στις σελίδες τους.

Η Ναύπακτος έτσι μέσα από τις φωτογραφίες και της λήψης του Γιάννη προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο, από την Αμερική και την Αφρική μέχρι και την Ασία ή την Αυστραλία. Όλος ο κόσμος, άλλωστε, γνωρίζει τον Αντετοκούνμπο και τα κατορθώματα του.

Ερώτημα: Η Πάτρα δεν θα μπορούσε να πάρε μία τέτοια προβολή από ένα πέρασμα. Απάντηση: Όχι γιατί και να ήθελε ο διάσημος σταρ μαζί με την παρέα του να περάσει από την Πάτρα, το σκάφος δύσκολα θα έδενε στην Μαρίνα στην κατάσταση όπου είναι αυτή.

Άλλωστε, η Πάτρα, παρά την ευνοϊκή θέση στην οποία βρίσκεται, είναι εδώ και χρόνια, εκτός των ταξιδιωτικών περασμάτων του γιότινγκ και του θαλάσσιου τουρισμού, αφού δεν έχει δείξει έως τώρα τη θέληση για να μπει σε μία σχετική λίστα.

Ζητούμενο είναι να αλλάξουν κάποια στιγμή όλα αυτά. Όπως αποδείχτηκε οι VIPS και οι σταρς φέρνουν προβολές και αυτό είναι σημαντικό για μια πόλη που χρειάζεται να αναδειχθεί τουριστικά.