Το θέμα που προέκυψε με τους φοιτητές της εστίας του Κούκου, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ήρθε για να αναδείξει ένα από τα παράδοξα του νόμου Γαβρόγλου.

Αρχικά γράφτηκε (και ειπώθηκε) από τα ΜΜΕ ότι η συγκεκριμένη εστία είναι υπό την διαχείριση του Πανεπιστημίου Πατρών. Λάθος. Η εστία αυτή είναι υπό την ευθύνη του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου.

Όλα όμως τα υπόλοιπα που αφορούν την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από τα εργαστήρια μέχρι και τα λειτουργικά έξοδα του κτιριακού συγκροτήματος, πληρώνονται από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών πληρώνει καλά και σώνει για να φιλοξενεί στην έδρα του την σχολή ενός άλλου Πανεπιστημίου που ανήκει σε άλλη περιφερειακή ενότητα. Παράδοξο; Και όμως είναι και αυτό μια από τις πτυχές του νόμου Γαβρόγλου.

Θυμίζουμε ότι η Πολυτεχνική αυτή σχολή προέκυψε μέσα από την συγχώνευση των ΑΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια και αποτελεί τον διάδοχο τριών σχολών του πρώην ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. 

Οι σχολές αυτές είναι και οι μοναδικές από όλες αυτές του πρώην ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος που δεν ενσωματώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά μετακόμισαν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, παραμένοντας, ωστόσο, στην Πάτρα. Μπλέξιμο έτσι;