Συνεχίζονται οι μοριακοί έλεγχοι του Ιατρικού Συλλόγου και του Πανεπιστημίου Πατρών, σε κλειστά ιδρύματα, υπηρεσίες και δομές της ευρύτερης περιοχής, μία δράση που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Μέχρι ώρας τα αποτελέσματα που έρχονται από τους μοριακούς ελέγχους είναι ενθαρρυντικά και δείχνει ότι η περιοχή έχει μία σταθερά στην διασπορά, χωρίς αυτή να είναι αυξητική.

Συγκεκριμένα στα 170 αποτελέσματα των δειγματοληψιών που έχουν παρθεί μόλις τα τρία ήταν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ στο ένα από αυτά πρόκειται να γίνει και επανέλεγχος. 

Τα υπόλοιπα δείγματα ήταν όλα αρνητικά. «Σίγουρα η αναλογία αυτή είναι αισιόδοξη και δείχνει ότι η κατάσταση στην Αχαΐα είναι ελεγχόμενη» τονίζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου.

Οι δειγματοληψίες αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες σε συλλόγους, υπηρεσίες, ιδρύματα και κλειστές δομές, ενώ το σύνολο των τεστ μοριακού ελέγχου που θα γίνουν θα φτάσουν τα 1.000.

Πάντως, το σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματα των δειγμάτων αφήνουν θετικούς οιωνούς, σε μία διαδικασία όμως που βρίσκεται σε εξέλιξη και για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει πρώτα να περιμένει να ολοκληρωθεί.