Το Δ.Σ. του «Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού - Πάτρας» συγχαίρει θερμά την κα. Ολυμπία – Μαρία Ποντίκη για την εκλογή της (απόφαση: τηλεδιάσκεψης 04/10/2020)

Θερμά συγχαρητήρια, με την έκφραση της προσδοκίας για καρποφόρα εργασία και συνεργασία.

Η κα. Ποντίκη Ολυμπία – Μαρία είναι Νομικός (απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών). Ασχολείται με την Δικηγορία και ταυτόχρονα είναι Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην ειδίκευση της «Ποιμαντικής Ψυχολογίας». Επιπρόσθετα, είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων ενεταγμένη στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς σεμινάρια και προγράμματα ψυχικής ενδυνάμωσης, προπονητικής ζωής, αυτογνωσίας και συμβουλευτικής.

Έχει εκπονήσει έρευνα σχετικά με την ενσυναίσθηση και την θεραπευτική της δύναμη. Έχει παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πρόγραμμα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς επίσης και πρόγραμμα συμβουλευτικής ζωής και συμβουλευτικής επιχειρήσεων στο Μητροπολιτικό Κολέγιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς επιμορφωτικά προγράμματα του «Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών» και ειδικεύεται σε θέματα συμβουλευτικής, ποιμαντικής γάμου – οικογένειας – τέκνων και πρόληψης της  ενδοοικογενειακής βίας.

Ασχολείται με εκκλησιαστικές και κατηχητικές δράσεις, κηρύγματα, ομιλίες και είναι συγγραφέας χριστιανικών κειμένων. Έχει συμμετάσχει επιτυχώς σε πολλά Συνέδρια και έχει δημοσιεύσει διάφορες μελέτες θεολογικού – Ποιμαντικού περιεχομένου σε επιστημονικά περιοδικά.