Πέρασαν 75 χρόνια μετά τις ρίψεις ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και οι street artist Silver Formz και Μonos Cwtos αποφάσισαν να επιλέξουν το θέμα για να διακοσμήσουν την οδό Νόρμαν και Κανακάρη Ρούφου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα θεματικά mural της φετινής σεζόν με το άσπρο, το γκρι και το μαύρο να κυριαρχούν αποδίδοντας ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν την πρώτη επίθεση με ατομικά-πυρηνικά όπλα στις δύο πόλεις της Ιαπωνίας. 

Εκείνη την αποφράδα ημέρα, χιλιάδες Ιάπωνες θυσιάστηκαν στο βωμό της επίδειξης δύναμης που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ ως αντίποινα για τη «σφαγή» του αμερικανικού στόλου στο Περλ Χάρμπορ.

Το έργο ολοκληρώθηκε πρόσφατα κλείνοντας τον επιτυχημένο κύκλο του 5ου Διεθνούς Street Art Festival Patras το οποίο άφησε για ακόμη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις στην πόλη με τις δημιουργίες του.

Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να ξεκινήσουν σύντομα καινούργιες τέτοιες τοιχογραφίες χαρίζοντας στην πόλη ομορφιά αλλά και μηνύματα!