Ήταν αναμενόμενο μετά την γνωστοποίηση της ΚΥΑ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα αναστέλλονται ακόμα και για τις περιοχές που βρίσκονται στο κίτρινο επίπεδο. Η ΕΠΣΑ Αχαΐας με βάση την απόφαση αυτή αναγκάστηκε να προχωρήσει και αυτή στην επίσημη ανακοίνωση της αναστολής των πρωταθλημάτων, αναφέροντας τα εξής:  

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Αχαΐας αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναστέλλονται όλα τα τοπικά πρωταθλήματα Ε.Π.Σ. ( Επίσημοι και Φιλικοί αγώνες), μέχρι νεωτέρας, και επιτρέπονται μόνο προπονήσεις τηρώντας αυστηρά τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα όπως αυτά περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

Θυμίζουμε ότι τα μέτρα που περιλαμβάνει η ΚΥΑ για τον αθλητισμό και τις περιοχές που βρίσκονται στο κίτρινο, είναι τα ακόλουθα.

* Οι προπονήσεις και οι αγώνες διεξάγονται χωρίς θεατές.

* Μειώνεται στο 75% ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση, σύμφωνα με τους Όρους Λειτουργίας Αθλητικών, Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων και Κολυμβητηρίων και τον σχετικό πίνακα με τον μέγιστο αριθμό αθλουμένων ανά εγκατάσταση (φωτό).

* Οι αγώνες εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπονται μόνο με την παρουσία των απαραίτητων συντελεστών των αγώνων.

* Οι αγώνες εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπονται με όριο πενήντα (50) συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες.

* Αναστέλλονται οι επίσημοι και φιλικοί αγώνες σε όλες τις κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, εξαιρουμένων των αγώνων ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών που δεν έχουν ανασταλεί. Οι προπονήσεις επιτρέπονται.

* Κατά τη διάρκεια της άθλησης δεν απαιτείται η χρήση μάσκας.

* Περαιτέρω οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για προπονήσεις και αγώνες, όπως αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.