Συνάντηση έγινε το πρωί της Τρίτης στην Πάτρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας για το θέμα του περιορισμού της διασποράς και του τι μπορεί να γίνει από τα καταστήματα στο να την σταματήσουν, για να μην προχωρήσουν σε καθολικό lockdown.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Στις δηλώσεις που έκαναν στη συνέχεια προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ οι τρεις άνδρες απεύθυναν έκκληση προς όλους τους καταστηματάρχες να τηρήσουν τα μέτρα, ενώ αναφερόμενοι στους λίγους του κλάδου της εστίασης και της αναψυχής που δεν έχουν μέχρι ώρας συμμορφωθεί τους ζήτησαν να σταματήσουν γιατί με την συμπεριφορά τους θα βλάψουν τους πολλούς.

«Δεν έχουμε περιθώρια για να παίζουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ξεκαθαρίζοντας ότι αν η περιοχή περάσει στο «κόκκινο», τότε ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν θα μπορέσει ποτέ να ξανανοίξει.

«Κάνω έκκληση προς όλους τους συναδέλφους να τηρούν τα μέτρα αυστηρά για να μείνει η αγορά ανοικτή» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενώ  πρόσθεσε πως θα εισηγηθεί στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Αχαΐας όσοι επιχειρηματίες παρανομούν να μην έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τις κρατικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις.

Παράλληλα, αναφορά έγινε από τον κ. Μαρλαφέκα και στο θέμα της λειτουργίας της αστυνομίας τονίζοντας ότι οι αστυνομικές αρχές γνωρίζουν τα καταστήματα που παρανομούν, ενώ αφήνουν τις συγκεντρώσεις στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους, να εξελίσσονται.

Ο κ. Καρβέλης επικρότησε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του ΣΚΕΑΝΑ, και αναφερόμενος στο θέμα της δημόσιας υγείας τόνισε ότι θα είναι οδυνηρό να οδηγηθούν κάποιοι συμπολίτες μας σε νοσοκομείο ή να χρειαστούν τη νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόσθεσε ότι πρέπει να επιδείξουν όλοι αυτό που ονομάζεται «ατομική ευθύνη» και δήλωσε ότι κατανοεί την κούραση που έχει επέλθει στους πολίτες, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση.

Ειδικότερα για την εστίαση, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ παρακάλεσε για άλλη μία φορά δημόσια τους επαγγελματίες να σεβαστούν τα μέτρα (αποστάσεις, ορθή χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών κ.ά.), ενώ επικεντρώθηκε στην ανάγκη να μην αποκρύψουν τυχόν περιστατικά κορονοϊού, υποσχόμενος ότι θα έχουν τη συνδρομή όλων για να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς επιπλέον δυσάρεστες συνέπειες.

Ο κ. Στεργίου τόνισε προς τους συναδέλφους του, και τους πολίτες, ότι η ένταξη της Αχαΐας στην «κόκκινη» ζώνη θα προκαλέσει ασφυξία στην εστίαση που μετράει 30 χιλιάδες άτομα προσωπικό, τους συνεργαζόμενους κλάδους και κατά συνέπεια στην τοπική οικονομία. «Ήδη έχει καταστραφεί η νυκτερινή ζώνη μετά τις 11.30 μ.μ. λόγω των μέτρων που ξεκινούν από σήμερα» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ και χαρακτήρισε «εύκολο πολιτικό θύμα» την εστίαση. Τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν απόλυτα τα υγειονομικά μέτρα και ανάφερε ότι το πρόσφατο προειδοποιητικό μήνυμα που εξέπεμψε ο Σύλλογος προς επαγγελματίες που παρανομούν, έφερε αποτελέσματα το τελευταίο 24ωρο.