«Πλούσιο» ήταν το αστυνομικό ρεπορτάζ το απόγευμα της Δευτέρας, στην Πάτρα, με το κέντρο της Άμεσης Δράσης να έχει πάρει «φωτιά» και τους αστυνομικούς να τρέχουν από συμβάν σε συμβάν.

Ένα άτομο (μάλλον νεαρός ρομα από τις περιγραφές) το απόγευμα της Δευτέρας έκλεψε από εμπορικό κατάστημα ρούχων, με την αστυνομία να τον καταδιώκει και αυτός να… παίζει κρυφτούλι, έχοντας κρυφθεί σε σημεία του κέντρου.

Το ίδιο απόγευμα, σε σπίτι στην περιοχή των Προσφυγικών, στην οδό Σμύρνης, όπου διαμένουν Ρομά, υπήρξε συνωστισμός, με πολλά άτομα να βρίσκονται εκεί, ενώ σημειώθηκε και επεισόδιο.

Επεισόδιο έγινε και στην Μπενιζέλου Ρούφου, πάλι με ένα άτομο Ρομά, που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ στην περιοχή της Εγλυκάδας λίγο αργότερα, ομάδα νεαρών (ρομά), μπήκαν σε μίνι μάρκετ και απείλησαν την υπάλληλο.

Όλα αυτά μέσα σε ένα απόγευμα. Προηγήθηκε επίσης μια κλοπή το πρωί της Δευτέρας όταν ένας 23χρονος νεαρός βούτηξε μια τσάντα με 900 ευρώ από κατάστημα  στην οδό Γεροκωστοπούλου και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει για Αθήνα, πηγαίνοντας στον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ όπου και συνελήφθη.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία καθημερινότητα για τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. και δείχνουν ότι η παραβατικότητα στην Πάτρα παραμένει υψηλή, με τα περισσότερα τα περιστατικά να έχουν ως πρωταγωνιστές τους, νεαρούς ρομά.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους βρίσκονται σε επιφυλακή συνεχώς, έχοντας πλέον αναλάβει και την επιτήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊου, με τις περιπολίες να έχουν αυξηθεί, τη στιγμή όμως που το έμψυχο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει λιγοστό, σε σχέση με τις ανάγκες.