Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη Black Friday 2020, την οποία φέτος αναμένουν όσο ποτέ έμποροι και καταστηματάρχες.

Η Black Friday είναι ο θεσμός των… ακραίων εκπτώσεων, με τον οποίο έχει συνδεθεί ο Νοέμβριος. Μετά από την επιτυχημένη Black Friday του 2019, οι έμποροι και καταστηματάρχες αναμένουν να δουν τι θα συμβεί στη φετινή «εορτή» των αγορών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το δύσκολο κλίμα που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Black Friday φέτος θα «γιορταστεί» στις 27 Νοεμβρίου και όλοι οι άνθρωποι του εμπορίου ευελπιστούν ότι θα ανασάνουν από πλευράς εσόδων, γι’ αυτό και ετοιμάζονται για γενναίες προσφορές.

Black Friday 2020: Οι προσδοκίες του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Για την επερχόμενη Black Friday μίλησε στον διαδικτυακό κόμβο της ΕΡΤ (ert.gr) ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης. Ο κ. Καφούνης εξήγησε ότι «ο ΕΣΑ έβλεπε από την αρχή με θετικό μάτι και στήριζε τον θεσμό αυτό. Έχουμε πάντα μια επιφύλαξη την οποία εκφράζουμε και σιγά σιγά βλέπουμε να βελτιώνεται η κατάσταση, δηλαδή να μην ξεχειλώνει, γιατί όσο ξεχειλώνει αδυνατίζει και η σημασία του και το καλό που κάνει στο εμπόριο. Κι όταν λέμε ξεχειλώνει εννοούμε να μη γίνει week, month, ή οτιδήποτε.»

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη Black Friday «γιατί και ερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο και διανύουμε μια δυσκολότερη. Τα στοιχεία είναι δραματικά, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα. Η Black Friday είναι μια μεγάλη ελπίδα για όλους.»

Οι οδηγίες του ΕΣΑ για τη Black Friday

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ σημείωσε ότι «αυτό που ως Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας θα θέλαμε να πούμε στους συναδέλφους μας είναι να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στη συγκεκριμένη ημέρα, να μην ξεκινήσουν νωρίτερα κι αδυνατίσει ο θεσμός και να δώσουν όσο περισσότερο μπορούν μεγαλύτερες εκπτώσεις στο καταναλωτικό κοινό που το έχει μεγάλη ανάγκη. Να κάνουν πραγματικές, μεγάλες προσφορές, αυτό τους λέμε. Κι αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει και τους καταναλωτές και τους εμπόρους.»

Επιπλέον, τονίζει ότι «είναι τέτοια η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους που είμαι βέβαιος ότι θα δώσουνε όχι απλώς μεγάλες εκπτώσεις, αλλά εντυπωσιακές εκπτώσεις!»

Καταλήγοντας ο Σταύρος Καφούνης ανέφερε για τη Black Friday 2020:

«Προσδοκούμε η μέρα αυτή να γίνει μια μέρα γιορτής για το εμπόριο, μια μέρα γιορτής και για τους εμπόρους και για τους καταναλωτές. Οι εμπορικές επιχειρήσεις όπως γνωρίζω έχουν ήδη προετοιμαστεί κι έχουν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις για να στηρίξουν και να προωθήσουν αυτή την ενέργεια. Γνωρίζω επίσης ότι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις έχουν εφοδιαστεί με μεγάλα αποθέματα ώστε να μπορέσουν να δώσουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις.

»Από εκεί και πέρα η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι και οι συνθήκες με τα νέα μέτρα για τον covid-19 είναι που θα καθορίσει σε ένα βαθμό και το εγχείρημα. Μακάρι να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να βγει έξω και η Black Friday να γίνει αφορμή αναζωογόνησης του εμπορίου, πάντα με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον ιό.»