Το γραφείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) ανακοίνωσε χθες ότι διερευνά ένα περιστατικό, στο οποίο ενεπλάκη ένα κομβόι οχημάτων με σημαίες υποστήριξης στην εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το κομβόι αυτό των οχημάτων περικύκλωσε ένα λεωφορείο που μετέφερε στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Το περιστατικό έγινε σε αυτοκινητόδρομο του Τέξας την Παρασκευή, ενώ βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε ξανά από τον πρόεδρο Τραμπ στο Twitter το Σάββατο, με το μήνυμα «ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΤΕΞΑΣ!».

Το ίδιο περιστατικό ανάγκασε την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν να ακυρώσει τουλάχιστον δύο από τις προεκλογικές εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει στο Τέξας, καθώς οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τον Αμερικανό πρόεδρο ότι ενθαρρύνει την εμπλοκή των υποστηρικτών του σε πράξεις εκφοβισμού (των Δημοκρατικών).

Απόσπασμα του βίντεο έδειχνε μία σειρά από ημιφορτηγά και SUV με σημαίες της εκστρατείας επανεκλογής του Τραμπ να περικυκλώνουν το λεωφορείο της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, καθώς ταξίδευε προς τα βόρεια του Τέξας μέσω του διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου 35 μεταξύ του Σαν Αντόνιο και του Όστιν.

Ούτε ο Μπάιντεν ούτε η υποψήφιά του για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ γερουσιαστής Κάμαλα Χάρις βρίσκονταν στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Texas Tribune», στο λεωφορείο επέβαινε η Δημοκρατική υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων Γουέντι Ντέιβις.

«Το FBI στο Σαν Αντόνιο έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και το διερευνά» ανέφερε στο Reuters μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος η ειδική πράκτορας Μισέλ Λι, εκπρόσωπος του γραφείου του FBI στο Σαν Αντόνιο.

«Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες τη στιγμή αυτή» αναφερόταν στο ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ