Ένας άνδρας από την Φλόριντα τραυματίστηκε έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από μαύρη λεοπάρδαλη. Ο 50χρονος πλήρωσε για να έχει μια "εμπειρία από κοντά" με το άγριο ζώο. Το θύμα είναι ο Dwight Turner και έχει ήδη υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις μετά την επίθεση, η οποία έλαβε χώρα την 31η Αγούστου, όπως δήλωσε η σύζυγός του σε κατάθεσή της στην Επιτροπή Άγριας Ζωής των ΗΠΑ.

Ο Dwight Turner και ο ιδιοκτήτης της λεοπάρδαλης, ο 54χρονος Michael Poggi, κανόνισαν ώστε ο 50χρονος να παίξει, να χαϊδέψει και να βγάλει φωτογραφίες με την λεοπάρδαλη στην ιδιοκτησία του Poggi.

Αφού ο Poggi ξεκλείδωσε το κλουβί της λεοπάρδαλης, ο Dwight Turner μπήκε και κάθισε σε ένα παγκάκι μέσα. Τότε, η λεοπάρδαλη "γρύλισε και επιτέθηκε στον Turner. Τον δάγκωσε στο κεφάλι και στο αυτί" αναφέρει η έκθεση του FWC.

Ο άνδρας υπέστη τραυματισμούς στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού και του δεξιού αυτιού του. Η κα Τέρνερ δήλωσε ότι έπρεπε να τοποθετήθεί στη θέση του μέρος του τριχωτού της κεφαλής του επειδή κρεμόταν από το κεφάλι του, ενώ το δεξί του αυτί σκίστηκε στη μέση.

Σύμφωνα με το FWC, στον Poggi βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις επειδή επέτρεψε την πλήρη επαφή με ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ζώο και επειδή είχε αιχμάλωτο άγριο ζώο σε μη ασφαλή εγκατάσταση.

Το CNN αναφέρει πως δεν είναι σαφές εάν ο ιδιοκτήτης του ζώου έχει δικηγόρο. Η ακρόαση του από το δικαστήριο μέσω Zoom έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφα δικαστηρίου του Broward County. Ο Poggi παραδέχθηκε στους ανακριτές της FWC ότι ήξερε πως αυτό που έκανε ήταν παράνομο και απάντησε σε ερωτήσεις.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Poggi αναφέρει ότι είναι "ένας εκτροφέας εξωτικών, σπάνιων ή απειλούμενων ειδών και έχει σώσει χιλιάδες εξωτικά ζώα τα τελευταία 35 χρόνια". Μάλιστα, απενεργοποιήθηκε μια σελίδα στο Facebook με την ονομασία "Poggi's Animal House", που ισχυρίζεται ότι πρόκειται για καταφύγιο ζώων.