Λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του Σον Κόνερι, πριν αυτός φύγει από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 90 ετών, έδωσε η σύζυγός του, αποκαλύπτοντας ότι ο θρύλος του κινηματογράφου, έπασχε από άνοια.

Η χήρα του ανέφερε ότι ο Σον Κόνερι, έφυγε γαλήνια έπειτα από μια μακρόχρονη μάχη με την άνοια. Η Μισελίν Ροκμπρίν, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Κόνερι εδώ και 45 χρόνια, σε συνέντευξή της, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της. Μάλιστα, όπως είπε, ότι η ασθένεια είχε καταβάλει τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό και η τελευταία του επιθυμία ήταν να πεθάνει με ηρεμία.

«Δεν ήταν αυτή ζωή για εκείνον. Δεν μπορούσε να εκφραστεί… Τουλάχιστον πέθανε στον ύπνο του και ήταν τόσο ήσυχος. Ήμουν μαζί του όλη την ώρα και απλώς "έφυγε". Ήταν αυτό που ήθελε» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Daily Mail..

«Είχε άνοια και αυτό τον επηρέασε πολύ. Κατάφερε όμως να πραγματοποιήσει την τελική του επιθυμία να πεθάνει χωρίς φασαρία». Η 91χρινη Γαλλο-Μαροκινή ζωγράφος, γνώρισε τον Σον Κόνερι σε ένα τουρνουά γκολφ και οι δύο τους παντρεύτηκαν το 1975. Ηταν η δεύτερη σύζυγος του διάσημου ηθοποιού. Από τον πρώτο του γάμο, με την Νταϊάν Σιλέντο, απέκτησε έναν γιο, τον επίσης ηθοποιό Τζέισον Κόνερι.

«Ήταν υπέροχος και είχαμε μια υπέροχη ζωή μαζί. Ήταν πρότυπο άνδρα. Θα είναι πολύ δύσκολο χωρίς αυτόν, το ξέρω. Αλλά δεν μπορούσε να διαρκέσει για πάντα και έφυγε ειρηνικά» πρόσθεσε η Μισελίν Ροκμπρίν.