Ο γιατρός Θεόδωρος Νασιώτης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και συντονιστής - υπεύθυνος για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού (COVID-19) Δήμου Καλαβρύτων και επίσης έκανε την ακόλουθη ενημέρωση:

«Θέλω να ενημερώσω του συμπολίτες μας ότι, όπως στατιστικά ήταν αναμενόμενο, διαπιστώθηκε περιστατικό με κορωνοϊό και στην περιοχή μας. Προσήλθε στο νοσοκομείο μας συμπατριώτης μας, με ελαφρά συμπτωματολογία ίωσης και μετά από το σχετικό τεστ διαπιστώθηκε προσβολή από κορωνοϊό. Αμέσως από χθες ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού πιθανής διασποράς. Ζητήθηκε να υπάρξει επιβεβαιωτικό τεστ μοριακού ελέγχου στο Νοσοκομείο αναφοράς του Νομού, το οποίο σήμερα επιβεβαίωσε το αρχικό τεστ. Σημειώνουμε ότι τέτοια περιστατικά έχουν ξανά υπάρξει αλλά μετά από ελέγχους είχαμε αρνητικά τεστ.

Η προετοιμασία μας για τη διαχείριση, ήδη είναι επαρκής. Δεν έχει επιβεβαιωθεί άλλο περιστατικό στο άμεσο περιβάλλον του τόσο το υπηρεσιακό όσο και το ατομικό. Έχουν άμεσα δοθεί σχετικές οδηγίες, οι οποίες έχουν πλήρως εφαρμοσθεί, για περιορισμό πιθανής περαιτέρω διασποράς.

Αναμένεται τη Δευτέρα να έλθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να γίνει ιχνηλάτηση και έλεγχο, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα.

Μέχρι νεοτέρας και για προληπτικούς λόγους, συστήνουμε τα εξής:

1. Να υπάρχει από όλους πλήρης χρήση μάσκας σε όλες τις κινήσεις εκτός του ελεγχόμενου χώρου της κατοικίας τους.

2. Να αποφεύγεται η κυκλοφορία των πολιτών ηλικίας άνω των 65 ετών.

3. Να τηρούνται απαρέγκλιτα οι περιορισμοί και τα πρωτόκολλά που ορίζει η πολιτεία

Τα μέτρα αυτά μαζί με την άμεση αντίδραση μας θα συνεχίσουν να έχουν την περιοχή μας στις περιοχές της Ελλάδας που έχουν την μικρότερη επίπτωση από εξάπλωση του κορωνοϊού διατηρώντας της υγεία του πληθυσμού σε άριστα επίπεδα.

Η συνεργασία όλων θα συμβάλλει στο γενικότερο έλεγχο και πρόληψη.»

Πηγή: kalavrytanews.com