Η απόφαση έχει παρθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και αυτό που μένει είναι να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, έστω και χωρίς να έχει αυτή τη στιγμή επίσημα καλλιτεχνικό διευθυντή, προχωρά σε μία κεντρική παραγωγή, σε μία δύσκολη εποχή για το θέατρο, όπου τα πάντα από μέρα σε μέρα αλλάζουν λόγω της πανδημίας.

Η κεντρική παραγωγή της φετινής σεζόν, θα είναι ένα από τα αγαπημένα έργα της Κομέντια Ντελ Αρτε, ο «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων» του Κάρλος Γκολντόνι.

Τη σκηνοθεσία του έργου θα την κάνει η ενδεδειγμένη και σίγουρη λύση του πρώην διευθυντή της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, αυτή του Τσεζάρις Γκραουζίνις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν και οι απαιτούμενες οντισιόν, έτσι ώστε να βρεθούν οι ηθοποιοί που θα αποτελέσουν τους συντελεστές – πρωταγωνιστές της παράστασης.

Η παραγωγή θα είναι σε συνθήκες πανδημίας, με λίγους ηθοποιούς, ενώ η πρεμιέρα της παράστασης αναμένεται να γίνει στο πρώτο δεκαήμερο του 2021.

Οι υπόλοιπες παραγωγές

Από εκεί και πέρα και φέτος θα γίνει μία συμπαραγωγή (προκειμένου να λάβει το θέατρο την επιχορήγηση του υπουργείου), αυτή τη φορά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Η παράσταση αυτή θα είναι «Η δεξιά τσέπη του ράσου» του Γιάννη Μακριδάκη σε διασκευή για το θέατρο και σκηνοθεσία της Ειρήνης Φαναριώτη.

Εξάλλου, δική τους παράσταση θα παρουσιάσουν και τα παιδιά της Δραματικής Σχολής. Πρόκειται για το έργο «Οι Καλόπιστοι Θεατρίνοι» του Μαριβώ σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και σκηνοθεσία Νίκου Γιαλελή.

Από θεατρικό χορευτικής πλευράς θα υπάρξει και μία ανάλογη παράσταση, σε χορογραφία της Τατιάνας Λοβέρδου. Τέλος, εκτός αυτών θα ανέβουν και τον χειμώνα οι τρεις «Παραλογές» που είδαμε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ.