Με ένα μεγάλο πάρκο φωτοβολταϊκών 1 ΜΒ, χρηματοδοτούμενο πολύ πιθανά από το πρόγραμμα «Τρίτσης», η ΔΕΥΑ Δυμαίων ευελπιστεί να αποπληρώσει τα 2 και πλέον εκατομμύρια ευρώ συσσωρευμένων χρεών της προς τη ΔΕΗ, από τη ρευματοδότηση δεξαμενών και γεωτρήσεων.

Πληροφορίες τοποθετούν χωροταξικά τις εγκαταστάσεις παραγωγής, χρήσης και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (σε μεγάλη ποσότητα) σε ευήλια έκταση 10 στρεμμάτων, κόστους που αναμένεται να φτάσει το 1 εκατ. ευρώ.

Ήδη, ο δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς έχει ενημερώσει σχετικά στελέχη της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, οπότε τρέχοντας το σχέδιο των φωτοβολταϊκών θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη μεγάλη οφειλή, παράλληλα με κάποιες - λίγες καταβολές αποπληρωμής. Ωστόσο, μία συνολική συμφωνία με τη ΔΕΗ τελεί εν αναμονή.

Τα φωτοβολοταϊκά, αναμένεται όμως να επεκταθούν και σε δημοτικά κτίρια, αφού η δημοτική αρχή πιστεύει ότι αυτή «είναι μια απάντηση σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του δήμου», ώστε να ελαχιστοποιούνται τα κόστη προς τη ΔΕΗ.

Η τελική διευθέτηση του θέματος πιστεύεται ότι θα γίνει μετά από 2 χρόνια. Μέχρι τότε η ΔΕΥΑΔ υποχρεούται σε μικρές καταβολές ποσών, κάτι που θα γίνει μέσα από πίεση προς τους καταναλωτές για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, έστω και μέσω διακανονισμών.

Πηγή: Πελοπόννησος