Αυξητικός είναι ο δείκτης της διασποράς του κορωνοϊού τις τελευταίες πέντε ημέρες, σύμφωνα με τις καθημερινές καταγραφές του ΕΟΔΥ.

Το σύνολο των νέων κρουσμάτων στην Αχαΐα από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, έφτασε τα 71 και είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες αυτές τις ημέρες ο νομός είχε διψήφια νούμερα. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα είχε 16 νέα κρούσματα, την Τρίτη 18 (το μεγαλύτερο), την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14. Σύνολο 71.

Είναι ένας αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν που είχε η περιοχή την περασμένη εβδομάδα και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουμε για να μην περάσουμε από το επίπεδο ένα με πιο χαλαρά μέτρα, στο επίπεδο 2 που θα έχει εκτός των άλλων δυσάρεστα αποτελέσματα και για την αγορά με το κλείσιμο των καταστημάτων του υγειονομικού κλάδου.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι, ο νομός έχει δείξει ότι έχει πετύχει μία σταθερά στο βαθμό της διασποράς και έχει αποφύγει την έξαρση που παρατηρείται στην ίδια χρονική περίοδο σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μη ξεχνάμε ότι ο κορωνοϊός έχει μία αρκετά επιθετική τάση και το να κρατήσεις τη διασπορά σε ένα επίπεδο, μόνο εύκολο δεν είναι. Στον υγειονομικό τομέα τα πράγματα για την Πάτρα και την Αχαΐα είναι εξίσου δύσκολα, με τον ιό να πιέζει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, νοσηλεύονταν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 21 άτομα συνολικά, με τα τέσσερα από αυτά να βρίσκονται στις ΜΕΘ.

Η πορεία του κορωνοϊού εξακολουθεί να βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και για την περιοχή μας και ο Νοέμβριος θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.