Η Βρετανία κατέγραψε την Παρασκευή επιπλέον 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών μετά από ένα θετικό τεστ κορωνοϊού, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα.

Επίσης οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκαν 24.405 κρούσματα του κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες. Την Τρίτη, η χώρα κατέγραχε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό από τον περασμένο Μάιο, με 367 νεκρούς σε μια ημέρα.

Την ίδια ώρα, η βρετανική κυβέρνηση πασχίζει να αποτρέψει το γενικό lockdown στη χώρα. Δεν είναι αναπόφευκτη μια καραντίνα σε εθνικό επίπεδο για την αναχαίτιση του κορωνοϊού στη Βρετανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, σημειώνοντας ότι, αν όλοι τηρήσουν τους κανόνες που ισχύουν στην περιοχή τους, τα τοπικά lockdown μπορούν να αποδώσουν.

Στοιχεία πως ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού επιβραδύνθηκε

«Οχι, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό. Ωστόσο αυτό που μας καθοδηγεί είναι ο ρυθμός (μετάδοσης) του ιού. Έχουμε δει κάποια στοιχεία από τότε που αρχίσαμε να εφαρμόζουμε αυτήν την κλιμακωτή προσέγγιση ότι ο ρυθμός αύξησης της (μετάδοσης) επιβραδύνθηκε» σημείωσε συγκεκριμένα ο Ράαμπ.

«Με αυτήν την επικεντρωμένη προσέγγιση, χρειαζόμαστε πραγματικά πλήρη συμμόρφωση, πλήρη συνεργασία και χρειαζόμαστε πραγματικά να ρίξουμε το βάρος μας σε αυτό, και αυτός είναι πραγματικά ο τρόπος για να αποφύγουμε τη λήψη πιο δραστικών μέτρων, τα οποία δεν θέλουμε να λάβουμε λόγω του αντίκτυπου που θα έχουν στην οικονομία», πρόσθεσε ο Ράαμπ στις δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC.