Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό για τους χειρισμούς σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα social media, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τη λήψη νέων μέτρων.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης "σήμερα ετοιμάζεται με μεγάλη καθυστέρηση να ανακοινώσει σχέδιο ενός μηνός" και εκφράζει τον φόβο ότι "πριν περάσουν λίγες μέρες θα χρειαστεί να το αναθεωρήσει". Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι "άφησε τους οκτώ προηγούμενους μήνες να περάσουν χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στην πανδημία" και τον καλεί να πάρει ουσιαστικά μέτρα. Απαιτούνται αποφάσεις ευθύνης. Όχι άλλα ψέματα και προπαγάνδα", σημειώνει μεταξύ άλλων.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

"Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν ότι θα μας έβρισκε σε αυτήν την κατάσταση. Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ετοιμάζεται με μεγάλη καθυστέρηση να ανακοινώσει σχέδιο ενός μηνός. Φοβάμαι ότι πριν περάσουν λίγες μέρες θα χρειαστεί να το αναθεωρήσει. Και αυτό, όπως και άλλα αποσπασματικά μέτρα που διαρκώς ανακοινώνει και αναθεωρεί. Και αυτό γιατί άφησε τους οκτώ προηγούμενους μήνες να περάσουν χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στην πανδημία. Έστω και τώρα, έστω και στο και πέντε, οφείλει να αφήσει την προπαγάνδα και πάρει ουσιαστικά μέτρα. Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες, ίσως ιστορικές στιγμές. Απαιτούνται αποφάσεις ευθύνης. Όχι άλλα ψέματα και προπαγάνδα. Για να αποτρέψουμε τουλάχιστον τα χειρότερα και να προστατεύσουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής. Αλλά και της ζωής με αξιοπρέπεια".