ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Συναντήσεις στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και του διαλόγου που έχει θέσει η Πρυτανική Αρχή ως θεμελιώδη άξονα της δημοκρατικής λειτουργίας του Ιδρύματος, πραγματοποίησε και αυτή την εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας.

Ειδικότερα διαδοχικές συναντήσεις, επισκέψεις και συνεργασίες πραγματοποίησε ο Πρύτανης, με Βουλευτές, Δημάρχους, Φορείς και μέλη ΔΕΠ, τους οποίους ενημέρωσε για τα μείζονα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών των οποίων η επίλυση ακόμη εκκρεμεί. Επ’ αυτών αντηλλάγησαν απόψεις και παράλληλα συζητήθηκαν αμφίπλευρα θέματα και πιθανές συνεργασίες και συνέργειες με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα στις 23 τρέχοντος μηνός, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΟΝΝΕΔ «Ο λόγος σε όλους: Προτάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Ο Πρύτανης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για τα ζωτικής σημασίας αιτήματα του Πανεπιστημίου Πατρών προς το Υπ. Παιδείας, αφορώντα στην αναγκαιότητα της άμεσης αύξησης νέων θέσεων μελών ΔΕΠ και της χρηματοδότησης του Ιδρύματος.

Εθιμοτυπική επίσκεψη επί τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός στις 27/10/20. Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκε από τον Πρύτανη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Από την πλευρά του ο βουλευτής Ν. Κρητικός υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός, στηρίζοντας τις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων.

Τον Πρύτανη Καθηγητή Χρήστο Μπούρα επισκέφθηκαν, ο Βουλευτής Ηλείας και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, και Ιωάννης Λυμπέρης. Αντικείμενο της συζήτησης η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στα Τμήματα που εδρεύουν στη περιοχή τους, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των συγκεκριμένων Τμημάτων. Εν συνεχεία το Πανεπιστήμιο Πατρών επισκέφθηκε ο Βουλευτής κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος συζήτησε με τις Πρυτανικές Αρχές σειρά θεμάτων που απασχολούν το Πανεπιστήμιο, όπως η υποστελέχωση, η μείωση του προϋπολογισμού και η φοιτητική μέριμνα.

Επίσκεψη στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργούν στις πόλεις Μεσολόγγι και Αγρίνιο, πραγματοποίησε σήμερα ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με διδάσκοντες, εργαζόμενους, φοιτητές και τοπικούς παράγοντες σε μία προσπάθεια εμπεριστατωμένης ενημέρωσης από την πλευρά του Πρυτάνεως για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και ανταλλαγής απόψεων για την κατάσταση και τις ανάγκες των εν λόγω Τμημάτων.

Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Π. Δημόπουλος συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΒ Ελλάδας. Τα θέματα της συζήτησης αφορούσαν την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο μερών.

ΜΗΝΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟ

Σε συνέχεια των κλοπών σε καλώδια για οδοφωτισμό που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στους χώρους του Ιδρύματος, το Πανεπιστήμιο Πατρών προχώρησε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ (ALUMNI) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ο ιστότοπος αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πατρών στοχεύει στην διατήρηση στενών σχέσεων μεταξύ του Ιδρύματος και όσων ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Στον ιστότοπο οι απόφοιτοι μπορούν να ενημερώνονται για τα νέα του Πανεπιστημίου, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, θέσεις εργασίας, καθώς και για διακρίσεις – βραβεύσεις αποφοίτων του Ιδρύματος.
Επιπλέον, με το κοινωνικό δίκτυο αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργεί στον ίδιο ιστότοπο, οι απόφοιτοι μπορούν να δικτυωθούν μεταξύ τους, να αναρτήσουν το βιογραφικό τους και να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους ευκαιρίες. Με αυτό τον τρόπο οι απόφοιτοι θα μπορούν να συνεισφέρουν, είτε συμβουλευτικά, είτε δείχνοντας το δικό τους παράδειγμα, δημιουργώντας όραμα και έμπνευση στους φοιτητές, είτε προσφέροντας οι ίδιοι, μέσω της εξέλιξής τους, νέες θέσεις εργασίας στους νεότερους.
Κατά την πρώτη εγγραφή (login) στο κοινωνικό δίκτυο αποφοίτων δημιουργείται αυτόματα μία ιστοσελίδα με το προφίλ του χρήστη, το οποίο ο ίδιος μπορεί να διατηρεί και να ενημερώνει.
Πρόσβαση στο δίκτυο αποφοίτων μπορούν να έχουν όλοι οι απόφοιτοι (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών) χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό τους λογαριασμό (UPnetID) που είχαν ως φοιτητές. Πλέον, η υπηρεσία του κοινωνικού δικτύου όπως και η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που είχαν ως φοιτητές δεν διακόπτεται και μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο αποφοίτων και το email τους για πάντα!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον επικαιροποιημένο ιστότοπο αποφοίτων στη διεύθυνση: https://alumni.upatras.gr/, καθώς και τη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/upatrasalumni