Μπορεί η αναγγελία για το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης να μην έγινε όπως αναμενόταν το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την αναβολή του διαγγέλματος του πρωθυπουργού λόγω του ισχυρού μεγάλου σεισμού, στην Σάμο, όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η εστίαση της Πάτρας βρίσκεται εν αναμονή της αναγγελίας αυτής, έχοντας στο μυαλό της όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης. Συνέπειες που θα οδηγήσουν, ανεξάρτητα του πόσο θα κρατήσει (πιθανότατα έναν μήνα), αρκετά από τα καταστήματα του κλάδου στο λουκέτο, καταστρέφοντας οριστικά τη βραδινή ζώνη.

Ιδού κάποιες από τις συνέπειες του βραδινού lockdown στην εστίαση, μέσα από ένα κείμενο του επιχειρηματία του κλάδου Νίκου Μοίραλη: 

"-Να βγει ένας άνθρωπος της εστίασης και να προβάλει σε ένα βίντεο όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος και προς τρίτους.

-Να βγει ένας άνθρωπος της εστίασης και να προβάλει σε ένα βίντεο τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν με το κλείσιμο των καταστημάτων και τις επιπτώσεις για την περαιτέρω οικονομική δραστηριότητα.

-Να βγει ένας άνθρωπος της εστίασης και να προβάλει σε ένα βίντεο τα επαγγέλματα που εξαρτώνται από την εστίαση άμεσα και έμμεσα και να αναδείξουν τις συνέπειες γι αυτούς.

-Να βγει ένας άνθρωπος της εστίασης και να προβάλει σε ένα βίντεο την πραγματική εικόνα για μας, δεν είμαστε πλούσιοι, δεν έχουμε λύσει τα προβλήματα μας και θα κάτσουμε να πληρώνουμε από τα έτοιμα γιατί απλά δεν υπάρχουν έτοιμα.

Όλος ο τριτογενής τομέας, εστίαση, τουρισμός & υπηρεσίες περνάει και θα περάσει πολύ δύσκολα.

Γιατροί δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε ποτέ. Οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς και να αποδεχθούμε την δύσκολη συγκυρία δίνοντας το καλό παράδειγμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Βίντεο με ιατρικά στοιχεία, γρίπη, συμπτώματα, κρούσματα, οδηγίες προστασίας κλπ να ανεβάσουν οι ειδικοί που ασχολούνται με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο".