Γράφαμε ότι το Καρναβαλικό Συνεργείο, μη έχοντας να κατασκευάσει φέτος νέα άρματα για το Πατρινό Καρναβάλι, από τη στιγμή που αν γίνουν παρελάσεις (κάτι εξαιρετικά αμφίβολο), θα βγουν στους δρόμους τα περσινά, τα οποία δεν είχε δει ο κόσμος την περασμένη χρονιά, έχει ριχθεί με τα μούτρα στην δουλειά για το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Κι έτσι είναι. Ο νέος διάκοσμος θα έχει αρκετά στοιχεία από τον περσινό, τα οποία θα ανανεωθούν και θα εμπλουτιστούν, ωστόσο θα υπάρξουν και νέα στοιχεία, βάση της μελέτης που ήδη έχει σχεδιάσει και ετοιμάσει η αρχιτεκτονική υπηρεσία του δήμου.

Το καινούργιο στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά κυρίως το κάτω μέρος του πεζόδρομου της Αγίου Νικολάου, της Τριών Συμμάχων και της Όθωνος Αμαλίας.

Η Τριών Συμμάχων, θυμίζουμε, ότι ήταν και πέρυσι μία από τις πλατείες της του κέντρου που ο διάκοσμος είχε εστιάσει, με εκείνα τα λαμπιόνια που πραγματικά είχαν εντυπωσιάσει.

Και τη νέα χρονιά θα δοθεί ακόμα μεγαλύτερο βάρος στο συγκεκριμένο σημείο της Πάτρας, μόνο που θα περιλαμβάνει ένα μεγαλύτερο κομμάτι του που θα εκτείνεται από την Αγίου Νικολάου και θα φτάνει την Όθωνος Αμαλίας, βάζοντας έτσι και το κυκλοφοριακό κομμάτι της Πάτρας, μέσα σε ένα χριστουγεννιάτικο πνεύμα, ενώ θα αξιοποιεί και τον μώλο. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σημείο αυτό της Πάτρας θα στηθεί και ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, με φωτισμό και άλλα στοιχεία που θα δίνουν μια άλλη αίσθηση στους Πατρινούς και στους επισκέπτες.


Το χωριό και η "διασπορά" του χριστουγεννιάτικου πνεύματος

Το χριστουγεννιάτικο χωριό, πάντως, θα στηθεί και αυτή τη χρονιά στην πλατεία Γεωργίου.

Κεντρικό του στοιχείο θα είναι η εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη φάτνη, που θαύμασαν οι Πατρινοί και τις δύο περασμένες χρονιές, ενώ θα γίνουν κάποιες επιδιορθώσεις στις φιγούρες που είχαν υποστεί φθορές από βανδαλισμούς.

Στην πλατεία Γεωργίου θα βρίσκονται και τα ξύλινα σπιτάκι και ένα μέρος των χριστουγεννιάτικων φιγούρων του όλου χωριού.

Στόχος του σχεδίου που έχουν ετοιμάσει οι εργαζόμενοι της αρχιτεκτονικής υπηρεσίας (σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και το καρναβαλικό συνεργείο), είναι φέτος να υπάρξει μία «διασπορά» του χριστουγεννιάτικου πνεύματος και σε άλλα σημεία της Πάτρας, τόσο στο κέντρο, όσο και έξω από αυτό. 

Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για το όλο θέμα δεν υπάρχουν για την ώρα. Βλέπετε, από τους αρμοδίους και τους δημιουργούς του όλου σχεδιασμού υπάρχει μία σιγή ιχθύος, έτσι ώστε να παρουσιαστεί επίσημα από τη δημοτική αρχή, όταν έρθει η στιγμή.

Όλα αυτά βέβαια με φόντο τον κορωνοϊό και το σκεπτικό  της αποφυγής συνωστισμών και συναθροίσεων.